Snabbfakta

  • Göteborg

Ansök senast: 2024-03-31

Testarkitekt för Vehicle-in-the-Loop (VIL)

Publicerad 2024-02-07

Tycker du att livet på jobbet är som bäst när saker sköter sig självt? Har du utvecklat testfall eller testsystem i ett par år och känner dig redo att ta dig an en teknisk ledarroll? Då ska du fortsätta läsa. Just nu letar vi efter vår nya testarkitekt som vill hjälpa industrin till effektivare testning!

Vilka är vi?

Som anställd hos oss på Infotiv är du del av en gemenskap som präglas av öppenhet och god sammanhållning där vi stöttar och hjälper varandra. Vi värdesätter våra medarbetare och strävar alltid efter att erbjuda en god och attraktiv arbetsmiljö där du som medarbetare trivs och utvecklas tillsammans med dina kollegor.

Vi är anslutna till Almega och erbjuder kollektivavtal som ger dig som medarbetare trygghet och säkerhet i anställningen. Utöver detta erbjuder vi goda förmåner så som friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tjänstepension för att du ska ha det bra även i senare skeden i livet. I kombination med våra stora ramavtal och goda kundrelationer gör det att vi kan ha en långsiktig strategi, där vi tillsammans kan utveckla och bygga ditt CV genom rätt uppdragsbyten och kompetensutveckling. Hos oss kan du både testa nya saker och utvecklas samtidigt som du kan känna dig trygg i din anställning.

Våra ledord "varmt hjärta och skarp hjärna" är värderingar som genomsyrar hela företaget, vårt arbetssätt, vårt ledarskap och vår arbetsmiljö. Det varma hjärtat står för empati, tillit och samarbete, och det är viktigt för oss att du som medarbetare känner dig uppskattad, sedd och lyssnad på. Den skapa hjärnan står för kompetens och innovation, och vi värdesätter varje individs förmågor och kompetens genom att uppmuntra nytänkande, kreativitet och initiativtagande. Tillsammans är vi Infotiv.

Din framtida utmaning

Du kommer att ta rollen som testarkitekt i ett team som utvecklar automatiserad testning i komplett fordon. Ditt uppdrag blir att undersöka hur nästa generations elsystem skiljer sig jämfört med dagens, för att kunna föreslå vilka nya lösningar som behöver utvecklas för att testningen ska kunna genomföras. För att lyckas med detta behöver du kunna läsa tekniska dokument och ritningar, för att i nästa steg förstå hur produkten behöver integreras med ert testsystem. Sedan implementerar du eller någon annan i ditt team lösningen och tillhörande testfall, med målet att köras kontinuerligt i verksamhetens gate:ande provning.

Den du är idag  

Vi tror att du har arbetat med testning eller testsystemutveckling tidigare, och känner dig hemma i området. Du är även trygg i att hantera med elektronisk hårdvara (och kanske även lödkolven?), samtidigt som du också är en fena på att sy ihop testsystemet på den mjuka sidan. Testautomation är något du känner starkt för, och som du ser som viktigt för att kunna släppa lös testsystemets potential. Du vill nu ta nästa steg och är redo att axla ansvaret det innebär att vara arkitekt och visa riktningen för ditt team på ett tekniskt plan. Eftersom testobjektet är ett komplett fordon så tror vi att du även behöver vara intresserad av t ex bilar.

Som person är du teknikintresserad och driven, och strävar efter att leverera ditt bästa resultat varje gång. Du är kreativ och nyfiken inför uppdragets behov och förstår vad det är som skapar värde i varje situation. Du tycker att det är spännande när allting inte är bestämt på förhand och sporras av att få sätta dig in i nya sammanhang. Du har fenomenal fingertoppskänsla och har förståelse för projektets behov, för att kunna hitta den rätta lösningen för att komma framåt. Du är social och gillar att arbeta i team och ser spännande utmaningar i de möjligheter som erbjuds.

Du har erfarenhet av följande:

 • Utveckling eller test inom fordonsbranschen, kopplat till elsystem
 • Arbete med komponenter/verktyg från Vector, dSPACE eller NI
 • Utvecklat eller vidareutvecklat testsystem som du eller någon annan designat
 • Jobbat med kommunikationsprotokoll som CAN, LIN, FlexRay eller Ethernet
 • Goda programmeringskunskaper
 • Zuul, Jenkins eller annan automations-server
 • Flytande i tal och skrift i både svenska och engelska

Meriterande om du har erfarenhet av följande:

 • ISTQB-certifiering
 • ISO 26262 eller dylik standard
 • Testramverk och/eller testautomation

Ansökan

Om du är intresserad av att bli en del av vår gemenskap på Infotiv så tycker vi att du ska ansöka till oss. Vi önskar höra mer om: 

 • Dina erfarenheter; vad du har gjort tidigare i livet och vad du önskar göra framöver
 • Vem du är utanför arbetet
 • Eventuellt några rader om vad som gör dig till just den du är

Låter detta intressant, så tveka inte att ansöka redan idag. Vi genomför intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi hoppas att du vill vara med och växa med oss! Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta konsultchef Michael Nilsson +46 76 000 39 60 eller rekryteringsansvarig Staffan Bernheim +46 70 964 72 02.

Liknande jobb: