Snabbfakta

  • Stockholm

Ansök senast: 2022-10-29

Teknisk projektledare, installation anläggning och tillverkning

Publicerad 2022-08-30

Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår processen för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt i olika industrier och branscher?

Vi letar nu efter dig som antingen har mångårig erfarenhet av projektledning eller som arbetat i en ingenjörsroll men tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika aktiviteter och nätverk att bli en del av, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt.

Om rollen

Projekten kan variera i omfattning, komplexitet och bransch men arbetsuppgifterna kan bland annat vara;

 • Leda investeringsprojekt, installationsprojekt eller projekt rörande ombyggnationer
 • Samordna planer, styrning av ändringar och arbete i projekt
 • Driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalitet och budget
 • Arbete med upphandling, produktion och kvalitetsuppföljning
 • Leda och engagera dina projektmedlemmar

Därtill innebär rollen att vara med och utveckla Semcons, och din egen, kompetens inom området Quality & Project Management.

Om dig vi söker

Vi söker dig som redan vet att du trivs i eller är nyfiken på konsultrollen, och som vill utvecklas som projektledare. Vi tror att du vill agera projektledare i olika typer av branscher. Därtill är det för oss viktigt att du trivs med att dela med dig av kunskap och erfarenheter till kollegor, det är viktigt för oss att vi kan lära oss av varandra. Vi tror också att du har:

 • En god teknisk förståelse
 • Erfarenhet som projektledare/delprojektledare, gärna från olika branscher inom tillverkande industri
 • Förmåga att leda andra och en förmåga att leda projekt i mål
 • Gärna kännedom om projektmetodiker såsom XLPM eller PPS
 • erfarenhet inom Life Science (meriterande)
 • flytande kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Viktiga egenskaper för rollen är att du är teknikintresserad, möjlighetsorienterad och har lätt för att samarbeta. Du har god kommunikationsförmåga och är teamorienterad. För att trivas i rollen som konsult bör du vara flexibel och har förmåga att snabbt se helheten.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som konsult hos Semcon har du fast lön, kollektivavtal och friskvårdsbidrag för att nämna något. Vi har en bred kundportfölj över hela Mälardalen, vilket ger mängder av möjligheter till personlig utveckling. Tillsammans med din chef sätter du ramarna för dina framtidsplaner.

Välkommen med din ansökan. Vi kan på grund av GDPR inte ta emot ansökningar via mail.