Snabbfakta

    • Helsingborg

Ansök senast: 2024-05-16

Teknisk chef / Gruppchef

Publicerad 2024-03-27

Teknisk chef / Gruppchef till Helsingborg

Join the Clean Air Company!

Nederman erbjuder en spännande tjänst för dig som brinner för att leda och utveckla medarbetare och tekniska hållbara produkter.

Som gruppchef för Nedermans Produktcenter kommer du leda ett kompetent ingenjörsteam som ansvarar för att hantera och vidareutveckla Nedermans befintliga produkter och lösningar.  

Vad säger Daniel Chatham Svanberg, maskiningenjör, om livet på Nederman?

"Jag har jobbat inom koncernen sedan 2006 och på huvudkontoret här i Helsingborg sedan 2017. Det är underbart att jobba på ett företag med en miljöteknisk inriktning då miljön ligger mig varmt om hjärtat. Utöver det så är det enligt min erfarenhet otroligt utvecklande att jobba på Nederman så länge som man har viljan att utvecklas.

De främsta fördelarna med att jobba på Nederman är att man får en bra arbetsmiljö och stora möjligheter att utvecklas. Kollegorna är fantastiska och jag känner alltid att det är roligt att gå till jobbet.

Varje dag varvar dynamiskt problemlösande, goda skratt med kollegorna och en känsla av att man tillför något till företaget."

Om tjänsten
En stor del av din arbetsdag handlar om att leda gruppen på ett sätt som engagerar, förenklar och skapar möjligheter för andra att leverera goda resultat utifrån uppsatta mål. Gruppen jobbar brett med olika typer av produkter och projekt gällande produktunderhåll och specialanpassningar av produktsortimentet.

Gruppen består av ingenjörer inom olika teknikdiscipliner, såsom mekanik och elektronik. Fokus i rollen är att skapa ett starkt team med förmåga att arbeta dedikerat med att hantera uppgifter samt utveckla och anpassa tekniska lösningar mot uppsatta mål. 

I rollen som gruppchef leder du projekt tillsammans med ingenjörerna där ni arbetar mot gemensamma mål genom att utveckla tekniska lösningar, verktyg, processer och rutiner. Du har ett nära samarbete med kollegor på R&D, inköp, kvalité och produktion. 

Ansvarsområde

  • Leda och utveckla medarbetare
  • Ansvara för att produkter upprätthåller hög kvalitet och säkerhet, i enlighet med olika direktiv, standarder och lagkrav inom arbetsmiljö
  • Uppföljning av projekt och löpande utvecklingsarbete vad avser resurser i form av personal, kostnad och tid
  • Ansvara för processer och rutiner
  • Eftersträva ständiga förbättringar och vidareutveckling inom ditt ansvarsområde

Vad har Anna Cederlund, Production and Product Center Manager, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag valde att jobba på Nederman då det är ett företag som gör skillnad för många. Vår framtidsvision är att bidra till bättre arbetsmiljö genom konkurrenskraftiga produkter som ger ren luft åt alla. För att trivas som gruppchef hos oss krävs en vilja att leda och hjälpa en grupp ingenjörer att nå våra mål genom rätt förutsättningar och kompetens.

Nederman erbjuder en flexibel arbetsplats där medarbetare kan påverka sitt arbete och trivseln prioriteras högt. Här blir du en del av en prestigelös och generös organisation där man har möjlighet att göra skillnad. Just nu pågår en flytt till en modern fabrik där olika Nederman-bolag samarbetar."

Din profil
Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet. Din förmåga att driva och leda ditt team samt att skapa engagemang och trivsel i gruppen är en stor del av arbetet. Du har erfarenhet av att leda med personalansvar, en gedigen projekt- och processförståelse och trivs bäst i en roll med mycket ansvar och stor frihet.

För att lyckas i rollen som gruppchef är det avgörande att du har ett genuint intresse för ledarskap och att du motiveras av att utveckla dina medarbetare och organisationen för att arbeta mot uppsatta mål. Du har minst några års erfarenhet av ledarskap och vi ser det som särskilt meriterande om du har gedigen erfarenhet av att arbeta i produktutvecklande miljö som kännetecknas av teknik, processer och människor. 

Ditt ledarskap karakteriseras av struktur, tydlighet och resultatfokus i kombination med din förståelse för vikten av att motivera den enskilda medarbetaren för att nå resultat. Ett ledarskap som du utvecklat genom din förmåga att förstå kombinationen av medarbetaren, tekniken, kvalitén och målstyrning. Du drivs av att bygga team där kompetens utvecklas och används effektivt. Genom att motivera och engagera dina medarbetare når ni tillsammans avdelningens uppsatta mål.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, 0702-469300, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

About Nederman
Today, the global need to actively contribute to more efficient production and reduced emissions is more relevant than ever. At Nederman, we can help by advancing products, solutions, and services that protect people, the planet, and production. It’s part of our mission to connect to a future of clean air. For more than 75 years, we have been at the forefront of modern air filtration, providing cutting-edge industrial components of the highest quality. And while we continue to strengthen and advance the very core of our business, new technologies and developments allow us to explore new territories and solutions. In doing so, we can capitalise on our past investments in digitalisation and automation. By combining our existing product, which offers state-of-the-art digital innovations, we will be able to deliver ‘Clean Air as a Service’ - an outcome-based offering that provides a complete lifecycle solution for our customers all around the globe.

Read more atnedermangroup.com.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-28
  • Linköping
  • Göteborg
  • Stockholm