Snabbfakta

    • Borlänge
    • Solna
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-09-30

Teknikingenjör Signalsystem ERTMS

Publicerad 2024-09-10

Som Teknikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Du kommer att arbeta på avdelningen ERTMS Förberedande. ERTMS står för European Rail Traffic Management System och syftar till en digitalisering av järnvägen i hela Europa. Det är ett EU-gemensamt signalsystem och är en förutsättning för framtida automation och höghastighetsjärnvägar. Systemet förenklar trafikledning och underhåll samt trafik mellan länder. På ERTMS Förberedande arbetar vi framförallt med utvecklingen av själva signalsystemet. Du kommer att arbeta i sektionen Utveckling där vi ansvarar för beställning av utveckling av systemen till våra leverantörer samt uppföljning genom hela utvecklingsfasen.

Som Teknikingenjör kommer du att arbeta som tekniskt stöd till projektledare och specialister. Några exempel på arbetsuppgifter är:

  • Analysera och följa upp systemavvikelser
  • Genomföra tester av systemet (ERTMS)
  • Granska teknisk dokumentation om systemet från leverantörer
  • Att stötta specialister med rapportering, granskningar, möten, analyser mm.
  • Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom sektion Utveckling och därför är vårt mål att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli specialist.

Verifiering och Validering (V&V) är en viktig del i utvecklingsprocessen. Verifieringen sker kontinuerligt och syftar till att kontrollera att Trafikverkets krav på systemet uppfylls. Kontrollerna utförs i stor utsträckning genom tester och granskningar. Vid verifiering ingår det också att analysera de avvikelser mot krav, andra regelverk eller på annat sätt avvikande systembeteende som upptäcks. Valideringen sker som en slutkontroll på en komplett signalsystemsprodukt. Systemet ska då fungera stabilt, med god kvalitet, enligt krav, samt inte ha några ohanterade avvikelser från tidigare verifieringsaktiviteter kvar.

Jag som kommer bli din chef heter Åsa Zade. Jag började själv en gång som teknikingenjör och har fått möjlighet att utvecklas därifrån till att idag leda sektion Utveckling. För mig som chef är det viktigt att alla blir sedda och utvecklas utifrån sina förutsättningar samt att alla känner att de bidrar till våra mål. Jag värderar en god arbetsmiljö högt och har tillsammans med ledningsgruppen skapat en stabil och välmående organisation. Det är ständigt mycket på gång i vår organisation, så hos oss kommer du alltid ha spännande och varierande arbetsuppgifter att utföra.

Vem är du?

Som person har du god planeringsförmåga och är strukturerad. För att lyckas i den här rollen behöver du vara självgående, och ha en god problemlösningsförmåga. Du ska vara teknisk intresserad samt besitta en god analytisk förmåga. Som teknikingenjör har du kontakter med både interna och externa parter. Därför gäller det även att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen (300 HP) med teknisk inriktning eller utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta med tekniska system, där du haft en befattning inom teknikområdet.
  • har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta med datasystem för hantering av tekniska system (tex Doors, Jira, Git)
  • har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att jobba med verifiering och validering
  • har utfört tester tidigare på komplexa IT-system
  • har erfarenhet av signalsystem

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb: