Snabbfakta

  • Malmö
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Försäljning
 • Data och IT
 • Design och produktutveckling

Ansök senast: 2021-09-22

Technical Solution Specialist

Publicerad 2021-09-07

Vill du arbeta i ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position som har ett tydligt syfte och goda värdegrunder? 
Tunstall är ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position som har ett tydligt syfte och goda värdegrunder. Vi är dessutom världsledande inom välfärdsteknologi för vård och omsorg där våra tjänster hjälper människor att få en tryggare vardag och förhöjd livskvalitet.

Som Technical Solution Specialist är du en nyckelperson som ansvarar för fastställandet av den tekniska lösningen och att överblicka alla projektkostnader dvs tidsåtgång på respektive kategori, material, eventuella konsulter eller underleverantörer.

Rollen skapar således förutsättningar för respektive projekt/leverans och lämnar över underlag till projektledare som sedan driver igenom projektet.

Vi söker dig som har förmåga att se affärer tillsammans med de tekniska lösningarna. Vi tror vi att du som teknisk specialist trivs i mötet med kund och gillar kunddialogen. Tjänsten är placerad på vårt nya och fräscha huvudkontor i Malmö och du rapporterar till Head of Sales. 

Du kommer ingå i ett härligt sälj-team på 16 medarbetare och rapporterar direkt under försäljningschefen. 

Exempel på konkreta arbetsuppgifter är:
 • Bistå med support och input när anbudsavdelningen analyserar kravspecifikationer för att sedan tillsammans kunna fastslå den bästa tekniska lösningen som ska offereras. Som TSS är du ansvarig för att säkerställa den bästa tekniska lösningen för anbudet / projektet.
 • I ett nära samarbete med vår I&D avdelning säkerställa att säljavdelningen alltid har den senaste informationen avseende våra tekniska lösningar.
 • Ansvarig för att varje anbud har en systemskiss som visar den tekniska lösningen.
 • Säkerställa att rätt projektkostnader så som projektledare, utbildare, service tekniker etc är korrekta i kalkylarbetet tillsammans med ansvarig BID Manager.
 • Delaktig i alla våra Bid reviews som är en del av vår anbudsprocess.
 • Supportera i utvalda anbudspresentationer där tekniska lösningar av komplexare art ska presenteras.
 • Åka ut på utvalda site besök vid behov under anbudsprocessen eller när offerter / tekniska lösningar av komplexare art ska tas fram till våra privata vårdgivare kunder
Om dig
Vi söker en person med god erfarenhet av projektkalkyler och teknisk design samt med en stark affärsförståelse och god teknisk förståelse för de produkter och tjänster som Tunstall arbetar med. Du är duktig inom avtalsvillkor och entreprenadjuridik (ABT06 och AB04) och van vid att arbeta med tjänsteleverans.

Vidare tror vi att du har en ekonomisk eller teknisk utbildningsbakgrund, alternativt lång branscherfarenhet som motsvarighet.

Vi ser det som meriterande om du har arbetat mot kundsegment inom vård och hälsa och/eller erfarenhet att gå från produktbolag till tjänstebolag.

För att lyckas i rollen tror vi att du har en god struktur och planeringsförmåga, är tekniskt intresserad och resultatdriven med en god affärsförståelse för hela Tunstalls affär. 

Vår bransch är föränderlig, och det är viktigt att du har ett intresse för omvärldsbevakning och till din natur är nyfiken. I rollen ingår också att hålla kontakt med både kunder och kollegor så vi ser gärna att du har en god social kompetens och kan samverka med olika typer av människor.

Om oss
Tunstall ligger långt fram i branschutvecklingen vad gäller produktutveckling och teknisk kompetens. Kunderna finns i nuläget främst inom kommunal/offentlig äldrevård men det finns även en stor framtida tillväxtpotential inom hälsovård/landsting och den privata sektorn (B2B). 

Vi är inne i en förändrings- och omstruktureringsfas då omvärlden och marknaden ställer nya och högre krav på dem som bolag. Denna transformation sker inom bl.a. följande områden; privatisering – från offentligt finansierad till privat äldrevård, digitalisering – teknikskiftet från analoga produkter till digitala, ”tjänstefiering” – från produkter till tjänster, ”molnifiering” – från lokala installationer till hostade molnlösningar.  

Ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen av rollen och tycker att tjänsten verkar vara rätt för dig? Då vill vi veta mer om dig! Ansök enkelt via hemsidan, senast 22 september 2021 men gärna redan idag då vi går igenom urvalet löpande.

Har du frågor om tjänsten så svarar Karolina Bellabouno, Head of Sales, gärna på dina frågor. Karolina Bellabouno@tunstall.com

Om du vill veta mer om rekryteringsprocessen så hjälper Tommy Vati, HR Business Partner, dig gärna. Tommy.vati@tunstall.com

Liknande jobb

Publicerad: 2021-08-24
 • Umeå
 • Heltid
Publicerad: 2021-09-03
 • Lund
Publicerad: 2021-09-15
 • Stockholm