Snabbfakta

  • Borlänge
  • Gävle
  • Göteborg
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-02-26

Systemutvecklare IT-stöd till väg och järnväg

Publicerad 2024-02-05

Gillar du att grotta ned dig i koden, tills den punkt då du blir förvånad att dagen redan gått? Som systemutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige!

Trafikverket är mitt i en pågående stark digital transformation och vi kan erbjuda en spännande resa mot framtidens arbetssätt och teknik. Vill du sätta formerna för ditt egna arbete, ha en trygg och långsiktig arbetsgivare som värdesätter balans i livet? Då ska du läsa vidare! 

Enheten Genomföra Åtgärder ansvarar för att utveckla och förvalta IT-lösningar som ger stöd i huvudprocessen Genomföra åtgärder på väg och järnvägar. Som systemutvecklare hos oss kommer du ingå i ett agilt team som arbetar i moderna miljöer med varierande arbetsuppgifter inom både nyutveckling och förvaltning av olika IT-system. Tillsammans formar och utvecklar ni IT-lösningar som dagligen används av tusentals användare, som bygger framtidens infrastruktur som t.ex. projektledare.

I rollen ges du möjlighet att påverka ditt egna arbete, där ditt engagemang och vilja bestämmer vad du vill rikta in dig eller bli expert på! På Trafikverket är vi mån om din utveckling och det finns goda karriärmöjligheter att växa som utvecklare men även till andra befattningar.

Jag som blir din närmsta chef heter Emma Lundmark. I mitt ledarskap är jag mån om individen och att skapa ömsesidigt förtroende. Av mig får du stor tillit och frihet i ditt uppdrag med uppbackning och stöd när du behöver det. För mig är det viktigt att du är engagerad och trivs på ditt jobb. Jag hoppas att just du är intresserad att söka och jobba med oss!

Vem är du?

Som person har du god förmåga att samarbeta med andra och är självgående för att kunna driva egna initiativ och arbeten framåt. Du har god problemlösningsförmåga, är nyfiken och tar dig an saker som kanske inte är bekant eller känt sen tidigare för att både utveckla ditt egna och enhetens arbetssätt. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du är lyhörd och kan förmedla ditt budskap på ett enkelt sätt.

Vi söker dig som har

 • högskoleexamen om 180 hp (120p) med inriktning IT alternativt annan relevant utbildning i kombination med aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • minst 1 års relevant arbetslivserfarenhet i närtid som systemutvecklare i .NET med erfarenhet av att programmera och utveckla i moderna webbplattformar (exempelvis i Angular2+, React eller Blazor)
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • praktisk erfarenhet av utveckling mot databas med Entity Framework eller liknande
 • praktisk erfarenhet av Azure DevOps
 • praktisk erfarenhet av automation (driftsättnings- och/eller testautomation)

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är: Borlänge, Gävle eller Göteborg.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering kan webbaserade tester och/eller arbetsprov förekomma som en del i urvalet. Intervjuerna sker digitalt via Skype och är planerade att genomföras under vecka 11 och 12. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

 • Stockholm
 • Linköping
 • Heltid