Snabbfakta

    • Borlänge
    • Gävle
    • Stockholm
    • Örebro
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-09-29

Systemtekniker IT inom kabel

Publicerad 2024-09-05

Vi söker vi dig som vill vara med och utveckla och framtidssäkra kabelanläggningen för Trafikverket IKT!

Som systemtekniker inom kabel kommer du att spela en central roll i ett dedikerat team som tillsammans ansvarar för livscykelhantering, utveckling och förvaltning av Trafikverket IKT kabelinfrastruktur. Detta innefattar arbete med både koppar- och optokabel, samt tillhörande duktsystem och annan materiel kopplat till dessa tekniska lösningar. Sektionen IKTtaaf, som fokuserar på anläggningsförvaltning, är en del av enheten Anläggning och avdelningen Telekominfrastruktur inom IKT. Vårt uppdrag är att förvalta och kontinuerligt vidareutveckla Trafikverket IKTs anläggningar, inklusive kablar, teknikhus och datahallar. Vi arbetar aktivt med att stödja och effektivisera driften av dessa anläggningar. Utöver det fungerar vi som expertstöd i Trafikverkets investeringsprojekt och deltar som teknisk kravställare vid materialupphandlingar. Vi medverkar i verksamhetsövergripande projekt där vi representerar IKT som kravställare för anläggningen.

I din roll som systemtekniker kommer du att ha en mängd olika arbetsuppgifter, bland annat:

Initiera och medverka vid upphandlingar: Delta aktivt i upphandlingsprocesser för att säkerställa att rätt material och tjänster köps in för att uppfylla organisationens tekniska krav.

Agera expertstöd vid interna och externa anläggningsprojekt: Ge tekniskt stöd och rådgivning till olika projektgrupper för att säkerställa att kabellösningar och infrastruktur håller högsta standard.

Kravställning av kabelanvisningsfunktion: Utveckla och specificera krav för kabelanvisningsfunktioner för att säkerställa korrekt och säker installation och hantering av kablar.

Förstudier och utredningar: Genomföra och leda förstudier och utredningar för att identifiera möjligheter och utmaningar i befintliga och nya kabelsystem.

Produktutveckling: Bidra till utvecklingen av nya produkter och tekniska lösningar inom kabelinfrastruktur, med fokus på innovation och framtidssäkring.

Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen har du en god analytisk problemlösningsförmåga och bidrar gärna med dina idéer och lösningar på uppkomna problem. Du har en nyfikenhet inom området och är lyhörd mot marknaden vilket gör att du självständigt driver ditt arbete framåt. Du trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga där du fokuserar på det gemensamma målet. Vidare är du kommunikativ och kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplex information anpassad efter mottagaren.

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Formella krav:

  • Vi söker dig som minst har gymnasial telekomutbildning, eller har utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Du minst tre års relevant arbetserfarenhet inom telekommunikationsområdet i närtid och har kompetens inom kabelteknik, kopparkabel och/eller optokabel.
  • För tjänsten krävs det att du har B-körkort

Det är meriterande om:

  • Du har kompetens inom projektering av kabelanläggningar och projektledning.
  • Du har erfarenhet av Trafikverkets telekommunikationsnät, radionät och/eller kabelnät

Placeringsort: Borlänge, Gävle, Stockholm, Örebro

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

På Trafikverket finns ett aktivt fritidsförbund som erbjuder olika former av fritidsaktiviteter för anställda och deras familjer.

Som anställd på Trafikverket har du möjlighet till ett årligt friskvårdsbidrag. Det innebär att du kan få bidrag för aktiviteter inom motion och friskvård. Du har även möjlighet till förmånscykel som anställd. Vi vill inspirera till ökat och säkert cyklande med fokus på vår vision smidigt, grönt och tryggt.


Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Toni om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-09-13
  • Västerås
  • Heltid
Publicerad: 2024-09-12
  • Malmö
  • Heltid
Publicerad: 2024-08-28
  • Sverige