Snabbfakta

    • Västerås
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-10-06

Systemtekniker inom Automation

Publicerad 2024-09-13

Är du intresserad av automation och vill jobba med komplexa lösningar för Trafikverkets IT-infrastruktur? Då har vi tjänsten för dig!

Som systemtekniker kommer du ingå i ett team där vi tillsammans utvecklar, förvaltar och underhåller beställningsportalen för IT-Infrastrukturtjänster med dess automation. Det innefattar bland annat att skapa virtuella klienter och automatisera administrativa tjänster för att underlätta för Trafikverkets medarbetare. Du underhåller och utvecklar tjänster och funktioner för att möjliggöra ökad automation samtidigt som du har ett stort kundfokus då det styr vad vi ska göra.

Vi jobbar agilt och veckorna är planerade i iterationer där du har möjlighet att styra din arbetsdag gällande nyutveckling i front- och backend. Du ansvarar även för kontinuerlig drift, underhåll och felsökning samt har rollen som produktionssättningsledare för nya arbeten som inkommer ifrån ditt team och hjälper där andra tekniker att belysa eventuella problem/hinder som en ny produktionssättning kan innebära. Arbetet innebär mycket kontakter inom vår IT organisation och andra verksamhetsområden på Trafikverket samt dialog med externa parter. I denna roll tror vi att du kommer stimuleras av lösningarnas komplexitet med inriktning mot automation.

Några ord från din framtida chef: Jag som blir din chef heter Maria Sundkvist och mitt ledarskap bygger på ett ömsesidigt förtroende, delaktighet, tydlighet och att gemensamt leverera resultat. Jag strävar alltid efter att vara en närvarande ledare som aldrig är längre bort än ett telefonsamtal. Jag vill ha en löpande och nära dialog med mina medarbetare samt skapa en kreativ och utvecklande miljö för alla. 

På Trafikverket erbjuder vi en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi tror att goda prestationer kommer när du har förutsättningar för en god balans mellan arbete, familj och fritid och du kan därför förlägga en del av din arbetstid på distans.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du är en lagspelare med en god samarbetsförmåga. Du kommer ha många kontakter inom Trafikverket och vi ser därför att du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar information på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren. Du har en god problemlösningsförmåga och arbetar noggrant för att leverera kompletta och kvalitetssäkrade lösningar. Vidare motiveras du av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter och bidrar till vår fortsatta utveckling.

Vi söker dig som har

  • en avslutad gymnasial utbildning inom IT alternativt annan gymnasial utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet inom området som av oss bedöms likvärdig
  • arbetslivserfarenhet av produkten Zervicepoint
  • arbetslivserfarenhet av JavaScript och PowerShell
  • arbetslivserfarenhet av databaser såsom MS SQL
  • erfarenhet av produktionssättningar i komplexa IT miljöer
  • erfarenhet av drift/felsökningar i komplexa IT miljöer
  • god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • kunskap om Windows server 2019 samt 2022
  • kunskap om ärendehantering i Remedy ITSM
  • körkort för personbil

Placeringsort för tjänsten är Västerås. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 42.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-08-21
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2024-09-05
  • Borlänge
  • Heltid
Publicerad: 2024-08-28
  • Sverige