Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2023-04-11

Systemingenjörer till Ledningssystem

Publicerad 2023-03-13

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta i en teknisk miljö? Är du en person som gillar att lösa komplexa problem och har förmågan att strukturera ditt arbete? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Vi söker flera systemingenjörer och du kan vara en av dem.

Arbetsuppgifter
I rollen som systemingenjör kommer du att delta i det tekniska systemarbetet samt bidra till utformning av det tekniska systemets kravbild. Du kommer att genomföra avvägningar mellan de olika teknikområdenas specifika önskemål och krav i syfte att optimera systemets utformning.

Rollen som systemingenjör innebär arbetsuppgifter som att formulera tekniska krav vid upphandlingar, verifiera krav och systemlösningar. Utarbeta systemspecifikationer för systemdesign och övrigt specifikationsarbete exempelvis gränsytor mellan olika tekniska system.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
Är utbildad civil– eller högskoleingenjör, har annan relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt vi bedömer likvärdig. Har kunskaper inom något/några av områdena; systems engineering (SE), integrated logistics support (ILS), informationssäkerhet, kvalitetsledning, konfigurationsledning eller systemsäkerhet.

Det är meriterande om du har utbildning i systemutformning, konfigurationsledning, kravhantering, kvalitetsledning och/eller kravspecifikationsarbete och tidigare arbetat i projektform. Har du dessutom erfarenhet inom kommunikations- och/eller ledningsstödssystem eller kunskaper i att tillämpa metoder och metodik för att analysera livscykelkostnader så är det också meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift samt goda kunskaper i Officepaketet.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför med att arbeta i team, skapar engagemang och delaktighet i din projektgrupp. På FMV arbetar vi systematiskt med komplexa frågor, därför är det viktigt att du arbetar strukturerat, självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Vi tror du är en uthållig person som vill se slutresultatet. För oss är rätt person viktigt därför kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Välkommen till Försvarets materielverk! Vi befinner oss just nu i en spännande tid. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, nu viktigare än någonsin.

Vi söker nu systemingenjörer till avdelning Ledningssystem Mark. Avdelningen Ledningssystem Mark är ansvarig för att hålla samman ledningssystemen inom Arméförbanden. Avdelningen består av tre enheter Mark C3, Optronik samt Luftvärn och Logistik..

• Mark C3 ansvarar för ledningsstödsystem för armén, markstridsledningssystem, ledningsstödsystem för amfibie och taktisk markradio.
• Optroniksystem ansvarar för att leverera aktiva och passiva optroniska spaningssystem, sikten och marksensorsystem och medverkar vid forskning och teknikutveckling inom området.
• Luftvärn & Logistik levererar tjänster och materiel inom strömförsörjning, belysningsmateriel för fältbruk, ledningssystem för luftvärnet och ledningsstödssystem för internationella insatser samt mobila telekomsystem.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).#LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Lars Selander på telefon 08-782 55 18 eller Marit Mobedjina på telefon 08-782 48 13.
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Annica Magnell (annica.magnell@fmv.se)

Sista ansökningsdag är 2023-04-11

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-10
  • Umeå
  • Heltid
  • Umeå
  • Heltid