Snabbfakta

    • Stockholm
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-03-29

Systemingenjör på Octapharma

Publicerad 2024-01-29


Vill du kombinera möjligheterna, som ett globalt företag ger, med fördelarna som ett familjeföretag har? Octapharma är ett bioteknologiskt läkemedelsföretag med storskalig tillverkning på nordvästra Kungsholmen i Stockholm - med vision att förbättra människors hälsa och liv. Vi är inne i ett intensivt utvecklingsskede med fokus på att fortsätta växa de kommande åren. Därför söker vi nu en erfaren Systemingenjör.

Om tjänsten
Automation inom Technical Unit: Technical Unit är organiserat i avdelningarna Engineering, Maintenance, Facility & Utilities, Automation & Metrology. Technical Unit ansvarar för att produktionsanläggningen, byggnader och övrig utrustning finns på plats och fungerar. Funktionen är helt avgörande för att verksamheten ska fungera på ett hållbart sätt. Vi investerar kontinuerligt i siten, vilket medför modernisering och expansion. Automation består av 16 personer och du rapporterar till Automationschefen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som Systemingenjör på Octaphatma kommer du självständigt utföra service och underhåll samt förvaltning av styr- och reglerutrustningar, SCADA/DCS, PLC-programmering och fältbussar inom våra produktionsutrustningar, mediasystem och övervakningssystem. Du kommer att ha drift- och systemansvar för SCADA/HMI, PLC:er och fältbussar. Du kommer även delta i tekniska utredningar, projekt och kvalificeringskontroller.

Du får jobba på ett företag som strävar efter att vara föregångare i branschen. Du blir även en del av ett team som består av ambitiösa, engagerade och erfarna kollegor. Som Systemingenjör får du chansen att vara med och påverka våra produkter och bidra till vår marknadsledande position.


Vem är du?
För att trivas i rollen är du social och drivs av att vara en del av teamet. Du har en kreativ och lösningsorienterad inställning till hur du utför ditt arbete. Du är strukturerad, analytisk och intresserad av att hitta praktiska lösningar.

Vi tror att du har en El/styr-ingenjörsutbildning eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet av arbete med drift och underhåll av styr- och övervakningssystem inom processindustri. Erfarenhet av arbete med GMP är önskvärt. Du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande med kunskaper i datorstödda administrativa system, databaserade styr- och övervakningssystem samt Windows server/operativsystem och grundläggande kunskaper i Visual Basic eller annat programmeringsspråk. Förmodligen har du kunskaper om Windows SQL server och batch-hanteringssystem. Du har dokumenterad vana av programmering och uppbyggnad av SCADA/DCS och PLC-system.


Om verksamheten
Vill du lära känna oss bättre? Lär mer på vår hemsida:

https://www.octapharma.se/

Vad är det bästa med att jobba hos oss?
- Du bidrar till att rädda liv - Varje dag är meningsfull då vi tillverkar livräddande läkemedel
- Förmåner – Bonusprogram, förmånsportal med förmånliga deals och erbjudanden samt naprapat på arbetsplatsen med flera.
- Familjära värderingar - Långsiktigt perspektiv gällande personal och relationer
- Bistro bryggeriet – Varje dag serveras hemlagad mat och vi har ett eget bageri/kafé
- Kompetensutveckling - Vi erbjuder bland annat flertalet olika medarbetar- och ledarskapsutbildningar, både interna och externa, trainee-program samt digitala lösningar

Fackliga kontaktpersoner:
- Unionen, Zahra Kafash-Hoshyar, 08-566 433 13
- Akademikerföreningen, Ann-Charlotte Hinz, 08-566 431 35

Urval sker löpande, så ansök nu.

#LI-HG1


Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-16
  • Uppsala
  • Heltid
Publicerad: 2024-02-15
  • Sundbyberg