Snabbfakta

  • Stockholm

Ansök senast: 2022-10-15

Systemförvaltare IT-arbetsplats

Publicerad 2022-09-22

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Välkommen till Försvarets materielverk! Vi befinner oss just nu i en spännande tid. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi söker efter dig, som tillsammans med enhetens medarbetare och våra samarbetspartners, vill bidra till att göra Sverige och världen säkrare.

IT-stab ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. IT-stab arbetar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

Avdelningen för IT Drift- och Infrastruktur söker nu en systemförvaltare inom området IT-arbetsplats med ansvar att säkerställa en stabil, säker och användarvänlig klientplattform med tillhörande kringtjänster (mötesrumsteknik, utskriftstjänst mm.) samt utveckla och utföra det operativa IT-säkerhetsarbetet inom ramen för tjänsteområdet.

Arbetsuppgifter
Som systemförvaltare kravställer och beställer du dels klientplattform samt utskrifter som tjänst och dels granskar och följer upp leveransen mot extern tjänsteleverantör. Du utvecklar och utför även det operativa säkerhetsarbetet inom ansvarsområdet och förvaltar IT-säkerhetsprodukter och tjänster kopplat till det. Vid behov genomför och medverkar du vid handläggning av IT-säkerhetsärenden. Generellt följer du den tekniska utvecklingen inom ansvarsområdet och är bekväm i att utbilda kollegor och medarbetare.

Vi söker dig som

IT-staben står inför en större förändringsresa och söker i den här rollen en person som ser en utmaning i att fortsatt successivt utveckla klientplattformen inklusive kringtjänster under en längre tid. Du har en eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning IT-säkerhet, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt och som FMV finner likvärdig. För att lyckas i ditt uppdrag har du därtill minst 5 års dokumenterad erfarenhet i en liknande roll och med goda kunskaper inom:

 • Microsoft Windows 10 i större miljöer
 • Virtualiserade klientmiljöer (ex. Citrix, VDI)
 • SCCM
 • Microsoft AD
 • Microsoft Office 2016 och uppåt
 • Test och verifiering av fysiska och virtualiserade klientplattformar
 • Klientsäkerhet

 Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom:

 • Paketering och distribution av programvara
 • Microsoft Exchange
 • MDM-verktyg

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och i rollen som systemförvaltare kommer du att skapa kontakter och underhålla relationer både inom och utanför organisationen. En förutsättning för att lyckas i rollen är således att du är flexibel och har en god samarbetsförmåga där du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetet kräver att du har problemlösande förmåga där du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat där god kvalitet är en ledstjärna.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm. Som anställd på FMV är du krigsplacerad.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Tord Sjöberg på telefon 08-782 44 38. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anette Eriksson på Adecco, 018-65 33 06 eller anette.eriksson@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2022-10-15. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-20
 • Stockholm
 • Heltid
 • Stockholm
 • Heltid
 • Borlänge
 • Heltid