Snabbfakta

  • Forsmark

Ansök senast: 2023-05-16

System-/ processingenjör Driftsättning – Forsmarks Kraftgrupp

Publicerad 2023-03-17

Om tjänsten


Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en system-/processingenjör till gruppen för driftsättning och provning på Forsmarks Kraftgrupp.

Gruppen för driftsättning och provning är en gemensam funktion för Forsmark 1-3. Vi arbetar till största del med driftsättning av anläggningsändringar där arbetet sker i projektform med deltagare från olika enheter. Vi verkar också för att ge stöd till driftenheterna vid exempelvis störningsanalyser. 

Som system-/processingenjör driftsättning kommer du att på gruppnivå arbeta tillsammans med medarbetare med olika kompetenser och bakgrund där du kommer att komplettera gruppens samlade kompetens. I projekt kommer du att arbeta tillsammans med erfarna och kompetenta projektgrupper som tillsammans bidrar till att ändringar i anläggningarna genomförs på ett så bra sätt som möjligt.


Dina arbetsuppgifter:

 • Ta fram underlag för driftsättning och anläggningsprovning
 • Leda, genomföra och utvärdera driftsättning och anläggningsprovning
 • Granska tekniska underlag och specifikationer
 • Utifrån kompetensområde medverka i analys av driftstörningar och andra driftrelaterade frågor

Din bakgrund


Vi ser gärna att du har

 • Tekniskt inriktad gymnasieutbildning
 • Erfarenhet från drift, driftsättning, konstruktion eller underhåll
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har

 • Anläggningskännedom om Forsmark 3
 • Ingenjörsutbildning

För att lyckas i rollen ser du samarbete som en framgångsfaktor samtidigt som du driver ditt arbete självständigt. Du tar initiativ, analyserar och bryter ner frågor samt löser problem. Du talar välformulerat och engagerat i små och stora grupper samt lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen.


Mer information


Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energi samhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Forsmark är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Forsmark

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Johan Danielsson tfn 072-739 61 00. Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till rekryterare Berivan Bozan, berivan.bozan@vattenfall.com

Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 017 381 000

Akademikerna – André Hellberg

Ledarna – Henrik Rönnholm

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – *Benny Björn


Välkommen med din ansökan senast 9 april. Urval och intervjuer sker löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 


Om oss


Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-08
 • Västerås
 • Heltid
Publicerad: 2023-02-27
 • Jönköping
 • Heltid
Publicerad: 2023-03-07
 • Stockholm
 • Heltid