Snabbfakta

  • Göteborg
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-03-03

Specialist Byggnadsverk

Publicerad 2024-02-06

Som Teknisk specialist byggnadsverk på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Trafikverket är stolta över att nyligen ha blivit rankade som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. I denna tjänst erbjuder vi förtroendearbetstid och möjlighet till distansavtal om du önskar arbeta delvis på distans.

Som Teknisk specialist byggnadsverk stöttar du projektledare och projektgrupper vid både upphandlingar och genomförandet av projekt. Du deltar vid framtagande av förfrågningsunderlag, leveranskontroller av konstruktionshandlingar, tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar. Ibland behövs ditt stöd även vid besiktningar och tvister. Du samarbetar och delar med dig av dina kunskaper till kollegor och konsulter inom närliggande och andra teknikområden.

Vi kan erbjuda ett spännande och utvecklande arbete där du i din roll som specialist arbetar med ett brett spann av projekt, med varierande storlek, komplexitet och utmaningar. En stor del av din tid är planerad att bli en del av specialiststödet i Västlänken. I din roll hos oss har du stor möjlighet att påverka och utveckla branschen, då du förutom att stödja olika interna projekt även kan arbeta med utveckling av regelverk samt delta i forskning och innovation. Som Teknisk specialist byggnadsverk finns också möjlighet att arbeta internationellt genom deltagande i olika EU-samarbeten. Du kommer tillhöra en enhet med engagerade specialister med hög kompetens.

Du är en god kommunikatör som med enkelhet kommunicerar din kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du är trygg i din yrkesroll och kan stå upp för ditt teknikområde men har också samarbete som ledord i alla dina kontaktytor såväl internt som externt. Du har god problemlösningsförmåga och ser helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi.

Vi söker dig som har:

 • civilingenjörsexamen inom väg- och vatten eller samhällsbyggnadsteknik, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenheter vi bedömer likvärdig
 • mångårig yrkeserfarenhet av arbete med upprättande av konstruktionshandlingar till byggnadsverk i enlighet med Trafikverkets regelverk
 • god kunskap om branschdokument, gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
 • goda språkkunskaper i svenska och teknisk engelska, i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • arbetslivserfarenhet från planering och byggande av järnväg och väg
 • arbetslivserfarenhet inom konsult- och entreprenadjuridik
 • arbetslivserfarenhet från kontroll av konstruktionsredovisning avseende byggnadsverk i enlighet med Trafikverkets regelverk
 • en djupare förståelse för dagens systemberäkningar kopplat till konstruktioners verkningssätt

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Tester är planerade att skickas ut via mail under vecka: 10 och intervjuer är planerade att hållas digitalt över Skype i vecka: 11 &12.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb: