Snabbfakta

  • Eskilstuna
  • Stockholm
  • Uppsala
  • Västerås
  • Örebro
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-03-03

Specialist Byggnadsverk

Publicerad 2024-02-02

Vill du vara med och forma hållbara lösningar i några av Sveriges mest intressanta projekt inom väg- och järnväg? Då kan vi erbjuda dig spännande och utvecklande arbetsuppgifter.

Som specialist inom byggnadsverk på Trafikverket bidrar du till framtidens infrastruktur och underlättar vardagen för invånare och företag i hela Sverige. Du kommer vara en del av Trafikverkets specialistorganisation där du dagligen kommer arbeta med några av Sveriges främsta specialister inom olika teknikområden.

Som teknisk specialist inom byggnadsverk stödjer du både stora och mindre investeringsprojekt där du har möjligheten att vara med och påverka med just din kompetens inom bro- och anläggningskonstruktion. Projekten befinner sig i flera olika skeden, från tidig planläggning till framtagning av förfrågningsunderlag och till full produktion - där olika spännande tekniska utmaningar väntar.

Som specialist stöttar du genom ett regelbundet samarbete med projektledningen i frågor kopplade till byggnadsverk. Du granskar handlingar mot tekniska regelverk samt mot krav enligt aktuella kontrakt. Som specialist har du en kontinuerlig dialog med våra leverantörer i allt från tidiga skeden till produktion och medverkar på olika typer av möten för att t.ex. ge vägledning i projekteringen och diskutera leveranser. Du medverkar även i upphandlingsarbeten och utvärderingar av konsulter, samt med att föra samtal med byggledare under produktion för återkoppling av utförandet.

Tjänsten ger dig också möjlighet att arbeta med strategisk utveckling av rutiner och regelverk samt att lägga grunden för - och delta i forskning och innovation. Du kommer ha möjlighet att bolla aktuella frågor med Sveriges främstaspecialister i olika delar av Trafikverkets verksamheter, samt ha möjligheten att delta i våra tekniknätverk. Tjänsten innebär ett dagligt samarbete med angränsande teknikområden såsom; geoteknik, bergteknik, hydrogeologi, miljö med flera.

Vem är du?

Som person har du en kommunikativ förmåga där du lätt kan kommunicera, förmedla ut kunskap och information på ett begripligt och förståeligt sätt. Rollen innefattar mycket kontakter med interna- och externa parter därför ser vi att du har god samarbetsförmåga och att du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är målmedveten och kan lösa uppgifter både självständigt och i samarbete med andra. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga samt en problemlösningsförmåga i form av att du har förståelsen och förmågan att se helheter utifrån aspekter såsom teknik, produktionsmetoder och miljö.

Vi söker dig som har

 • civilingenjörsutbildning mot samhällsbyggnad/väg- och vattenbyggnad, alternativt annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • flerårig och relevant yrkeserfarenhet av arbete med att upprätta konstruktionsberäkningar till brokonstruktioner
 • god och relevant kunskap om branschdokument, gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • arbetat som teknikansvarig eller uppdragsansvarig avseende byggnadsverk
 • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från planering och byggande av järnväg och/eller väg
 • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från kontroll av konstruktionsredovisning avseende byggnadsverk i enlighet med Trafikverkets regelverk
 • erfarenhet av arbete i projekt/uppdrag där kommunikationen har varit på engelska

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Placeringsort för rollen är Eskilstuna, Stockholm, Uppsala, Västerås och Örebro.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-CS2

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-09
 • Jönköping
 • Heltid
 • Borlänge
 • Heltid