Snabbfakta

  • Gävle
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-03-05

Söker du spänning i jobbet? Vi söker eldriftsingenjörer!

Publicerad 2024-02-13

Jobba i en spänningsfylld framtidsbransch, en miljö där du gör skillnad för tusentals företag och resenärer varje dag. Bli en av Trafikcentralens eldriftsingenjörer i Gävle!

Tillsammans med dina kollegor inom eldrift på trafikcentralen i Gävle övervakar du över 11 000 kilometer av Sveriges järnväg med IT-baserade övervakningssystem. Du övervakar och styr kraftförsörjningen på elanläggningarna inifrån våra lokaler, ser till att nätet hanteras på ett säkert och korrekt sätt, felsöker och svarar på larm för att parera situationer som kan påverka strömförsörjningen i tågsystemet. I jobbet ingår även att förebygga avbrott genom att kartlägga och rapportera avvikelser och brister i systemet, planera arbeten i anläggningen och koordinera underhållsjobb tillsammans med entreprenörer samt upprätta, granska och säkerställa idrifttagningar.

Arbetet sker i skiftgående schema under årets alla dagar, alla tider på dygnet tillsammans med ditt team. Vi ger dig en unik betald utbildning som till stor del drivs på Trafikverksskolan i Ängelholm och efter avslutad utbildning är du färdig eldriftsingenjör, som även blir din formella titel. Du kommer att bli omhändertagen av våra instruktörer och handledare för att genomföra utbildningen och tillsammans med dem planera din utbildning. Första tiden av utbildningen kommer det bli resor med övernattningar tillsammans med dina studiekamrater. Trafikverket står för resor och boende på hotell under utbildningstiden.

Ord från rekryterande chef

Du kommer att komma till en grupp som är ansvarstagande och pålästa, där alla olikheter och individer får plats. Dina kollegor är omhändertagande och behjälpliga vilket kommer att underlätta för dig den första tiden. Vi tycker det är viktigt att man trivs på jobbet och att man alltid är trevlig i alla situationer i en lärande miljö - vi är varandras arbetsmiljö och den värnar vi om.

Vi söker dig som har en universitets-, högskole- eller YH-utbildning med inriktning mot el som ger dig aktuell kompetens inom området. Alternativt har du annan utbildningsbakgrund, i kombination med flerårig och aktuell erfarenhet av att arbeta med elteknik som gett dig motsvarande kompetens. Med detta har du kunskap och förmåga att tillgodogöra dig innehållet i elscheman m.m.

För att lyckas i rollen vill vi även att du:

 • har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
 • kan och vill arbeta skift som innebär tjänstgöring dygnet runt årets alla dagar
 • har normalt färgseende
 • kan och vill genomgå en utbildning där du förväntas ta stort eget ansvar för att uppnå studieresultat och utvecklas i din roll
 • har möjlighet att påbörja utbildningen vecka 35 2024
 • har möjlighet att resa till annan ort med övernattning vissa veckor under utbildningstiden
 • uppfyller kraven utifrån Transportstyrelsens föreskrifter gällande personal med säkerhetskritiska arbetsuppgifter inom järnväg

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av operativt arbete som exempelvis på larmcentral, driftledning eller trafikledning
 • erfarenhet av skiftarbete
 • erfarenhet av att arbeta med högspänning
 • erfarenhet av att arbeta i enlighet med fastställda processer och föreskrifter

Som eldriftingenjör kommunicerar och samarbetar du med både kollegor och andra funktioner inom Trafikverket, men också externa entreprenörer och aktörer i våra anläggningar. Att ha god samarbetsförmåga och vara kommunikativ är därför A och O. För att lyckas i rollen behöver du trivas med att ha lugnare stunder med övervakning, men snabbt kunna växla upp från 0-100 och behålla lugnet när en akut störning eller händelse inträffar. Du är lösningsorienterad och har förmåga att analysera och förstå komplexa fel. Vi kommer att utbilda dig i olika programvaror som ingår i IT-miljön och som används för att hantera anläggningen. För att snabbt komma in i arbetet ser vi att du är en van datoranvändare och känner dig trygg i att lära dig nya system.

Anders berättar hur det är att arbeta som eldriftingenjör på Trafikverket

Högspänning och variation - jobba som eldriftingenjör hos oss!

#eldrift #LI-NA2

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla

Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-01-29
 • Stockholm
 • Heltid
 • Halmstad
 • Heltid
Publicerad: 2024-02-13
 • Boo
 • Heltid