Snabbfakta

  • Motala
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2023-04-08

Site Manager

Publicerad 2023-03-08

Date: 20-Feb-2023

Location: Motala, E, SE

Company: Alstom

Vill du bli en del av ett mycket skickligt team i en stärkande, entusiastisk och utmanande atmosfär? Låter möjligheten att vara en del av ett team som formar framtiden för moderna transportlösningar spännande? Om ja, då är denna tjänst för dig! Ansök idag! 

 Alstom,

världsledande inom smart och hållbar mobilitet

söker Site Manager
till Motala

Är du en driven, inspirerande och framförallt erfaren ledare redo för nästa utmaning? Motiveras du av att leda en samhällskritisk verksamhet inom ett stort internationellt företag? Alstom erbjuder en unik möjlighet där du får möjlighet att sätta din prägel och där du, tillsammans med ditt team, kommer att spela en mycket viktig roll i uppdraget att leverera en hög fordonstillgänglighet.

Om tjänsten

På Alstoms site i Motala är vi specialiserade på tungt underhåll, renovering och modernisering av järnvägsfordon och komponenter. Med Motalas geografiska läge kan fordon från hela Norden underhållas eller uppgraderas här. Alstom har även avancerad produktionslinje för boggiunderhåll som effektiviserar översynen av boggier.

Till underhållsdepån i Motala söker vi nu dig som vill ta det övergripande ansvaret för siten och leda ett tvärfunktionellt team för att säkerställa en väl fungerande verksamhet.

På siten finns idag cirka 60 medarbetare varav 30 av dessa är direktrapporterande till Site Manager.

Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för att säkerställa en stabil verksamhet med en tydlig organisation. Tillsammans med planeringsavdelningen säkerställer du både kort- såsom långsiktig planering och har även det övergripande ansvaret för arbetsmiljö, kvalité samt säkerhetsaspekter inom depån.

I rollen som Site Manager ingår det även att:

 • Arbeta med vidareutveckling av ledningsgruppsarbetet på siten
 • Skapa en god relation med kunder, interna och externa,
 • Ansvara för budget och måluppfyllnad
 • Leda arbetet med investeringar på siten. De kommande 3-4 åren kommer Alstom göra stora investeringar i Motala.
 • Leda och utveckla organisationen och dess medarbetare
 • Vidareutveckla och driva implementering av Alstoms arbetssätt och processer

Tjänsten är placerad i Motala och du rapporterar till Head of Asset Life Management and Representative for Service Sweden. Du kommer även ingå i ledningsgruppen för Services Sverige. Resor i tjänsten kan förekomma.

Är det här du?

 • För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning med personalansvar från underhålls- eller produktionsindustrin eller motsvarande.
 • Du bör ha erfarenhet av att arbeta med effektiviserings-förändrings- säkerhets-, kvalitets- och arbetsmiljöarbete samt haft ett budget- och resultatansvar.
 • Har du också erfarenhet av att arbeta med affärskritisk verksamhet samt erfarenhet från en internationell organisation är det meriterande.
 • Vidare är det meriterande om du har en akademisk utbildning och då gärna med teknisk inriktning.
 • Du uttrycker dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vem är du?

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker framförallt efter dig som trivs i mötet med andra, som har en förmåga att framgångsrikt både kommunicera och entusiasmera i alla led inom organisationen. Du drivs av att arbeta i en föränderlig organisation där du snabbt ställer om från ett fokus till ett annat och når fram med ditt tydliga budskap. Du bidrar med lösningar och ett nytänk samtidigt som du inte släpper det långsiktiga målet. Vidare är du en förtroendeingivande lagspelare, redo att fatta beslut i kombination med hög affärsmässighet.

Ansök idag
Har du den erfarenhet vi letar efter och vill du bidra till att utveckla en redan spännande arbetsplats? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, vi arbetar med löpande urval.

Vad erbjuder vi?

En agil, inkluderande och ansvarsfull kultur är grunden för vårt företag där människor erbjuds möjligheten att växa, lära sig och avancera i sina karriärer. Vi är engagerade i att uppmuntra våra anställda att nå sin fulla potential, samtidigt som vi värderar och respekterar dem som individer.

Vilka är vi?

 Alstom skapar vi smarta innovationer för att möta dagens och morgondagens mobilitetsutmaningar. Vi designar och tillverkar ett komplett utbud av transportsystem, från höghastighetståg till el bussar och förarlösa tåg, samt infrastruktur, signalering och digitala mobilitetslösningar. Att bli en del av oss ​​innebär att gå med i en verkligt global gemenskap med mer än 75 000 människor som är dedikerade till att lösa verkliga mobilitetsutmaningar och uppnå internationella projekt med hållbar lokal påverkan.

We are acting…

AGILE

➔ You actively identify issues and risks and develop correction plans

➔ You are a problem solver

➔ You act process minded, data-driven and fact based

 

INCLUSIVE

➔ You accept differences

➔ You excel in collaboration and

communication

➔ You actively support inclusion

 

RESPONSIBLE

➔ Safety first

➔ You are all responsible to make it happen

➔ You adhere to the highest ethics and compliance rules

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-08
 • Västerås
 • Heltid
Publicerad: 2023-03-07
 • Hässleholm
 • Heltid
Publicerad: 2023-03-23
 • Linköping