Snabbfakta

  • Stockholm
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2023-05-31

Senior Renewables Developer

Publicerad 2023-05-11

Företagsbeskrivning

Är du proaktiv, kreativ och lösningsorienterad? Då kan det här vara rollen för dig.
Statkraft är Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Här erbjuds en verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.

Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel. Statkraft har 5000 anställda i 20 länder.

Jobbeskrivning

Om rollen
Vi söker nu en erfaren kollega till vårt utvecklingsteam i Sverige. I rollen som Senior Renewables Developer kommer du att ansvara för utveckling av flera projekt till vår växande svenska projektportfölj inom vind och sol.

Affärsområdet Nordics ansvarar för utvecklings- och projektägande av våra vind-, sol-, vatten- och batteritillgångar i Norden. Enheten Wind & Solar Sweden har i uppdrag att utöka portföljen av nya utvecklingsprojekt i Sverige där du kommer att ta en aktiv del i att skapa, utveckla och leda projekt från idé till kommersiell verksamhet. Som senior utvecklare kommer dina huvudsakliga ansvarsområden att vara:

 • Att ansvara för utvecklingen av projekt i vår växande svenska portfölj, från idé till förberedelse för byggnation
 • Identifiera och säkra nya utvecklingsplatser för projektutveckling
 • Utveckla affärsmöjligheter tillsammans med vårt kommersiella team
 • Bidra och ta en aktiv roll i större uppköp och transaktioner
 • Allmänt bidra till utvecklingen av landbaserad vind- och solkompetens i Statkraft, samt ett gott hälsa, miljö, och säkerhetsarbete ur ett livscykelperspektiv

Kravspecifikation

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en kandidatexamen eller motsvarande inom teknik eller naturvetenskap. Vi vill att du har minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet av att leda förnybara utvecklingsprojekt i Sverige.
För att lyckas i rollen behöver du ha god förståelse för vindkraft och dess utveckling. Har du erfarenhet av solenergi och en stark teknisk förståelse är det meriterande. Har du även erfarenhet av att hantera projektbudgetar och arbeta mot tidsplaner så kan du vara den rätta för oss.

Som person tror vi att du är proaktiv, kreativ och lösningsorienterad. Du har en tydlig kommunikation, är relationsbyggande och gillar att hålla i taktpinnen.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Ytterligare information

Statkraft erbjuder:

Professionell och personlig utveckling i en koncern i internationell tillväxt.

En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.

En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.

Konkurrenskraftiga villkor.

I den här rekryteringen samarbetar Statkraft med OnePartnerGroup Stockholm.
Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse och du kommer att ha din arbetsplats på Statkrafts kontor i Stockholm, Laholm, Sollefteå eller Östersund. Arbetstiderna är i huvudsak 08:00-17:00 och Statkraft erbjuder en flexibel arbetsplats där distansarbete är en självklarhet vid behov.


Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Christina Stenbeck på christina.stenbeck@onepartnergroup.se eller Josefine Blomkvist på josefine.blomkvist@onepartnergroup.se

Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningarna via mail.
Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester för att vi ska kunna göra den bästa matchningen av kandidater.
On du blir vår slutkandidat så kommer vi att göra en säkerhetsprövning på dig.

Sista ansökningsdag 31 maj 2023.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-04-09
 • Stockholm
 • Heltid