Snabbfakta

  • Solna

Ansök senast: 2023-01-10

Senior Nuclear Advisor

Publicerad 2022-11-11

Om tjänsten


Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? På en energimarknad i snabb förändring står Business Area (BA) Generation inför stora utmaningar och stora möjligheter. Med ett kraftigt ökande elbehov ges nya möjligheter till affärsutveckling, samtidigt som vi utvecklar och optimerar våra befintliga tillgångar inom kärnkraft. Vattenfall ska också, på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, etablera slutförvar för avfall och utbränt kärnbränsle, samt nedmontera och avveckla våra avställda reaktorer på Ringhals.

Vi behöver nu stärka upp med ytterligare en medarbetare till Fleet Development som är den stab som stödjer BA Generation med framförallt det strategiska arbetet, optimering av våra (produktions) tillgångar, uppföljning och stöd till våra affärsenheter samt affärsutveckling. Tjänsten innefattar huvudsakligen att driva strategiska frågor för vår befintliga kärnkraftsverksamhet samt optimering och koordinering inom avvecklings- och avfallsområdet.

Vi erbjuder
Du kommer att ingå i ett team av skickliga och engagerade kollegor. Rollen erbjuder en stor variation i arbetsuppgifter och många kontaktytor, stora påverkansmöjligheter och ett i flera delar internationellt perspektiv. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i stort. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Senior Nuclear Advisor kommer du att:

 • Leda, koordinera eller delta i strategiska utredningar och initiativ inom BA Generation
 • Vara Fleets representant, Site Engineer, gentemot Ringhals eller Forsmark och inom det uppdraget analysera, värdera och stödja framdrift inom prioriterade strategiska områden, samt rapportera utvecklingen och förbättringsförslag till chefen för BA Generation
 • Representera BA Generation i forum och styrgrupper kopplade till både verksamhetens prioriterade strategiska områden och större projekt, samt inom avfall- och avvecklingsområdet
 • Bidra med ett holistiskt perspektiv med syfte att hitta optimerade lösningar och samverkan inom avfall- och avvecklingsområdet
 • Medverka inom stabens övriga frågeställningar, exempelvis långsiktig kompetensförsörjning, gränssnittsfrågor, organisationsutveckling, avtalsförhandlingar och värdesäkring av projekt och program

Din bakgrund


På grund av rollens betydelse är dina personliga egenskaper viktigare än formella kvalifikationer, men för att lyckas i rollen tror vi att du har

 • Relevant universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Tidigare erfarenhet från reglerad verksamhet, gärna inom kärnkraft
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • B-körkort

Du som person
Du är tydlig, engagerande och övertygande i din kommunikation. Du trivs som bäst när saker händer och du får vara med och driva saker, vilket ibland innebär att identifiera alternativa vägar för att nå målet. Du tar ansvar för din leverans och frågar om det du behöver veta. Du har ett strategiskt synsätt och beaktar frågornas långsiktiga konsekvens och betydelse i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att bygga relationer, hantera simultana arbetsuppgifter samt snabbt kunna växla fokus mellan helhet och detalj.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.


Mer information


Placeringsort är Solna eller Göteborg, du förväntas även vara återkommande på plats i Forsmark eller på Ringhals (beroende på bostadsort). Visst annat resande förekommer även i tjänsten.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Andreas Persson, 070-615 97 25. För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.

Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson  (Ledarna). Du når samtliga via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 2 december 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.


Om oss


Business Area (BA) Generation ansvarar för Vattenfalls kärnkrafts- och vattenkraftsverksamhet samt Vattenfall Services Nordic. Vi ska tillvarata alla affärsmöjligheter och bidra till ett fortsatt effektivt och miljövänligt energisystem. På en energimarknad i snabb förändring står vi inför både utmaningar och möjligheter. Med ett kraftigt ökande elbehov ges möjligheter till ny utveckling, samtidigt som vi utvecklar Vattenfalls befintliga tillgångar.

Fleet Development är en stab som stödjer BA Generation med framförallt det strategiska arbetet, optimering av våra (produktions) tillgångar, uppföljning och stöd till våra affärsenheter samt affärsutveckling. Det innebär exempelvis arbete med sammansatta analyser, strategier/strategiska processer och att vi föreslår och driver olika affärs- och utvecklingsmöjligheter. Vi följer även upp BA Generations mål, vi bevakar omvärlden och genomför benchmark


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-22
 • Göteborg
 • Heltid
Publicerad: 2022-10-23
 • Göteborg