Senior Elektronikkonstruktör

Publicerad 2024-01-09

Prevas är ett tekniskt konsultföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag inom en rad olika branscher. I Uppsala arbetar vi primärt inom Medicinteknik och Life Science med utveckling av produkter som på ett eller annat sätt skapar samhällsnytta. Analytiska instrument för patientvård eller forskning är ett exempel och vi har vana av helhetsåtaganden, vilket innebär att våra kunder kan komma med en enkel idé eller skiss så tar vi det därifrån hela vägen till färdig produkt. Medicintekniska företag lägger helt enkelt sin framtid i våra händer och vi vill gärna att du är med och skapar den!

I din roll som konstruktör hos oss så kommer du att få ett varierat jobb med en stabil utgångspunkt. Vi sköter stor del av vårt utvecklingsarbete i våra lokaler på Kungsgatan 62 som ligger ett stenkast ifrån Uppsala centralstation. Det finns ett elektroniklabb, en enkel mekanikverkstad och ytor för montage av prototyper i samma våningsplan som vi sitter och designar/konstruerar. Vi har helt enkelt anammat utveckling ”In-House” till fullo, vilket skapar goda förutsättningar för effektiva kundprojekt och att du som elektronikkonstruktör får följa dina detaljer från ritbord till testbänk och sedermera in i produktion.

Vem är du?

Vi letar efter dig med en hög teknisk kompetens och förståelse. Du har en ingenjörsutbildning inom elektronik, teknisk fysik, medicinsk teknik eller liknande och du har jobbat med elektronikutveckling under ett par års tid. Vi ser gärna att du är en lagspelare som fungerar lika väl med människor som med tekniken. Det är viktigt att du är bevandrad inom produktutveckling, har en god systemförståelse samt är bekant med de flesta av nedanstående områden:

  • Analog & digital elektronikkonstruktion, schemaritning & PCB
  • EMC (planering, provning, optimering)
  • Elsäkerhet & elektrisk testning
  • Altium Designer, Cadence Allegro eller OrCAD
  • Praktisk användning av elektroniklabb
  • Dokumentation på både svenska & engelska

Tidigare arbete inom reglerad eller medicinteknisk verksamhet är meriterande. Även arbete inom PLC-programmering är meriterande. 

Att vara Prevaskonsult

Vi anser att det är viktigt att varje person hos oss får fortsätta utvecklas. Därför sätter vi upp individuella mål med alla våra anställda och anpassar bland annat kunduppdrag och arbetsuppgifter därefter. Givetvis är vi också kollektivavtalsanslutna och ser till att våra arbetsvillkor hålls både schyssta och trygga för våra konsulter. För oss är det grundläggande att du känner att du fortfarande utvecklas och att du känner att just dina behov blir tillgodosedda.

Ser du en framtid hos oss? Eller kanske känner du någon som skulle passa bra in i rollen? Då vill vi mer än gärna komma i kontakt med dig!

Har du frågor eller funderingar? Kontakta rekryterande konsultchef!

Jan Westermark, jan.westermark@prevas.se

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-19
  • Lund
  • Heltid
Publicerad: 2024-02-21
  • Västerås
Publicerad: 2024-02-19
  • Stockholm