Snabbfakta

    • Gävle
    • Göteborg
    • Malmö
    • Solna
  • Heltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

Ansök senast: 2024-09-18

Säkerhetsstrateg

Publicerad 2024-08-29

Vill du arbeta som säkerhetsstrateg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

I Trafikverkets vision "Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt" är säkerhetsfrågorna en självklar del. Nu har du möjligheten att bidra till vår gemensamma vision, genom att arbeta med säkerhets- och verksamhetsfrågor samt vara en drivkraft i vårt förbättrings- och säkerhetskultursarbete tillsammans med ett fantastiskt team.

Tjänsten är placerad på Verksamhetsområde Trafik, där vi ansvarar för att ge stöd i säkerhetsarbetet inom verksamhetsområdet. Detta innebär att du med din säkerhetskompetens kommer att ge stöd i uppdraget att att planera trafik på järnväg, att övervaka och leda trafiken på väg och järnväg och vid kriser leda återställande till normalläget.

I rollen som säkerhetsstrateg kommer du att tillhöra enheten samhällssäkerhet och krisberedskap. Enhetens ansvarsområden består av civil beredskap samt verksamhetsskydd. Inom civilberedskap arbetar vi med krisberedskap, kontinuitetshantering och civilt försvar. Civil beredskap har ett nära samarbete med verksamhetsskydd som omfattar säkerhetsskydd, informationssäkerhet, medarbetarskydd, fysisk säkerhet och brandskydd. Tillsammans med enhetschef och kollegor säkerställer du framdrift och leveranser.

I uppdraget ingår att samordna, följa upp, analysera, rapportera och driva på enhetens ansvarsområden. I rollen som säkerhetsstrateg kommer du att involveras i en bred flora av frågor, utmaningar och projekt som alla i någon omfattning har bäring mot vårt gemensamma uppdrag, att stärka säkerhetsarbetet.

Som säkerhetsstrateg förväntas du både driva och implementera förändringar vad gäller arbetssätt, värdegrund och kulturarbete både inom avdelningen och tillsammans med övriga berörda verksamheter inom Trafikverket. En viktig del i ditt uppdrag blir därför att skapa förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativitet.

Vem är du?

Som säkerhetsstrateg i Trafikverket drivs du av att få människor att växa. Du levererar resultat enskilt såväl som tillsammans med andra och driver utvecklingen framåt, genom att skapa en kultur som främjar ständiga förbättringar. Vi vill att du är mottaglig för nya möjligheter och lösningar i syfte att uppmuntra till delaktighet och engagemang, men även har förmåga att inspirera och utmana på ett välbalanserat sätt. Du har lätt för att uttrycka dig och kommunicerar budskap på ett väl avvägt sätt utifrån tillfälle och målgrupp.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha god samarbetsförmåga, med fallenhet för att skapa förtroendefulla relationer som präglas av dialog och ett gemensamt lösningsfokus. Som säkerhetsstrateg behöver du även vara analytiskt lagd och kunna växla mellan detaljer och helhetssyn, utifrån olika perspektiv.

Vi erbjuder dig stort mandat att forma rollen tillsammans med enhetschef och kollegor samt stort utrymme att driva frågor inom ramen för ditt ansvarsområde. Därför behöver du självständigt kunna leda och slutföra uppdrag, fatta nödvändiga beslut och arbeta strukturerat för att nå uppsatta mål med hög kvalitet på dina leveranser.

Vi söker dig som

  • har en universitet-/högskole-, KY-, eller YH utbildning med inriktning mot civil beredskap, krishantering, samhällsplanering eller säkerhetsskydd alternativt annan eftergymnasial utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell, relevant och flerårig erfarenhet av samordning, ledning och styrning
  • har erfarenhet av att leda, utveckla eller samordna komplexa processer, projekt eller uppdrag
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att verka i en stor och komplex organisation
  • har erfarenhet av att driva förändringsarbete t ex gällande förändrade arbetssätt, säkerhetskultur m.m.
  • har erfarenhet av att planera, genomföra och utvärdera utbildningsinsatser
  • har erfarenhet av att ta fram och presentera olika typer av vägledande dokumentation, rapporter etc.
  • kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
  • kan uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med motsvarande frågor i annan organisation av motsvarande storlek
  • har utbildning inom berörda områden, ex säkerhetsutbildning, riskhantering, väg-/järnvägssäkerhet

CV ska bifogas ansökan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Intervjuer sker via Skype, preliminärt i mitten/slutet på september.

Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Frida Niméus, se kontaktuppgifter nedan.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb: