Snabbfakta

  • Gävle
  • Göteborg
  • Luleå
  • Malmö
  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-04-24

Riskstrateg till Stora projekt

Publicerad 2024-03-27

Trafikverket är långt fram i arbetet med riskhantering men vi utvecklar hela tiden vårt arbete och ditt bidrag blir viktigt. Som riskstrateg driver du vårt uppdrag att säkerställa god riskhantering.

Stora Projekt har ett viktigt uppdrag inom myndigheten, vi ansvarar för att genomföra Trafikverkets större investeringsåtgärder med en kostnad över en miljard kronor, det förpliktigar! Som riskstrateg är du drivande i att vi klarar vårt uppdrag med att säkerställa att vi tillämpar en god riskhantering. Du kommer att samarbeta med många olika personer och yrkeskategorier inom organisationen, alla med sin unika kompetens, så man kommer att lära sig mycket. Det är en väldigt dynamisk arbetsplats, berättar enhetschef Danny Huerta.

Som riskstrateg kommer du stötta ledningen och enhetschefen att samordna, följa upp, analysera, rapportera och driva på utvecklingen av riskhantering för Trafikverkets Stora projekt. Det handlar också om att göra verksamhetsanalys, upprätta beslutsunderlag på en strategisk nivå till ledningen.

Det innebär bland annat att säkra, tillsammans med kollegor inom enheten, att styrande dokument inom riskhantering integreras, implementeras och tillämpas i Stora Projekt. Tjänsten innebär även att ge och agera stöd till chefer och specialister i verksamheten i kompetensområdet vid behov och att påverka styrningen så att den är ändamålsenlig.

Du kommer att representera Stora Projekt i Trafikverkets risknätverk och samarbeta med övriga riskstrateger från andra verksamhetsområden. Därutöver deltar du i aktuella nätverk samt leder och samordnar riskspecialister inom området.

Resor i Sverige ingår i tjänsten och en stor del av arbetet sker digitalt då våra medarbetare sitter placerade på flera orter.

Vi söker dig som motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Du har god problemlösningsförmåga vilket gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Viktigt för tjänsten är att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som har

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom riskhantering eller ett för tjänsten relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • flerårig erfarenhet av kvalificerat riskarbete i en större organisation
 • erfarenhet av att leda, utveckla eller samordna komplexa processer eller projekt i en större organisation
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta

 • strategiskt inom kompetensområdet
 • med infrastrukturprojekt inom väg och/eller järnväg i flera skeden (planering, byggande och avslut).

Möjliga placeringsorter: Gävle, Göteborg, Malmö, Luleå eller Solna.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

#LI-BS1

Liknande jobb: