Snabbfakta

  • Göteborg

Ansök senast: 2023-02-05

Riskingenjör

Publicerad 2022-11-07

Riskingenjör / HSE ingenjör
Göteborg

Vi står inför en mycket spännande period av tillväxt inom vätgasindustrin där vår insats gör skillnad. Vi söker nu dig som har ett genuint intresse av förnybara energilösningar och som vill driva våra delar inom HSE och riskhantering.

Rollen som riskingenjör / HSE är en ny tjänst på ett ungt bolag inom en snabbväxande bransch, vilket innebär att du kommer ha en bred och viktig roll på företaget med stort eget ansvar. Då du kommer in i en expansiv fas finns det även stora utvecklingsmöjligheter både för dig personligen och i din position inom företaget.

Värt att veta om oss
Nilsson Energy utvecklar nyckelfärdiga lokala energisystem med vätgas som energibärare. Bolaget utsågs 2020 till världens bästa varumärke inom gas- och vätgasbranschen av International Charge Energy Awards. Motivationen ”Action speaks louder than words” sammanfattar företagets DNA med sin beprövade erfarenhet och banbrytande innovationsförmåga.

Under de kommande åren kommer vi att skala upp vår verksamhet för att kunna möta marknadens behov av lokala vätgassystem i omställningen till emissionsfri energiförsörjning och ett robust samhälle.

 

Vad säger Malin Ehrle, projektledare om att jobba på Nilsson Energy?

"Jag har sedan tidigare ett stort hållbarhetsintresse och tror att lagring av förnybar energi i vätgas är en viktig pusselbit i framtida energilösningar. Med min bakgrund har jag också rätt erfarenhet som gör att jag kan bidra till att utveckla hur vi arbetar i projekt på Nilsson Energy.

Det är spännande att lära sig vätgasbranschen och hur olika applikationer fungerar för olika behov. Då företaget växer så snabbt kan det vara frustrerande men det är roligt att driva förändring och förbättringar. Det är trots våra utmaningar väldigt god stämning och trevliga medarbetare. Det känns som jag är på helt rätt plats!"

Läs mer om livet på Nilsson Energy på https://career.masterhelp.se/nilsson-energy

 

 Arbetsuppgifter 
Som riskingenjör / HSE ingenjör kommer du ansvara för att ta fram det underlag som beskriver riskerna inom hälsa, säkerhet och miljö, hålla koll på vilka analyser som bäst lämpar sig samt driva genomförandet av dessa analyser. Du kommer att vara involverad i samtliga faser i projekten från förstudie, projektering, produktion och senare förvaltningsfas.

I rollen kommer du ha ett nära samarbete med offertingenjörer, projektörer, projektledare samt kollegor inom våra olika discipliner men också hålla en tät extern dialog med myndigheter, kunder, och leverantörer.

Typiska arbetsuppgifter kan vara att: 

 • Leda en Hazid eller Hazop
 • Göra en kvantitativ riskanalys
 • Kunna, tillsammans med projektledaren, på ett enkelt sätt förklara riskerna och elimineringen eller hanteringen av dessa för t.ex. räddningstjänsten
 • Genomföra en LOPA
 • Ta fram en dispersionsmodell i 2D och / eller 3D-format
 • Göra leverantörsbedömningar utifrån uppsatta krav 

Din profil  
Du som söker rollen som riskingenjör / HSE har en ingenjörsutbildning samt flera års erfarenhet av arbete inom industrin med inriktning mot energi, gas eller tyngre processindustri. Du har full förståelse för ovan nämna arbetsuppgifter och kompetens inom de flesta, med intresse av upplärning inom resterande. Din fleråriga erfarenhet av att jobba med gränssnitt mot andra typer av ingenjörer har gett dig övergripande förståelse för utvecklingen av en komplett anläggning. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen som riskingenjör / HSE tror vi att du är en ansvarsfull, prestigelös och kommunikativ person med ett gediget teknikintresse och en vilja att lära dig nya saker. Du har god förmåga att kunna leda ditt eget arbete och motiveras av att lösa problem. Du har intresse för miljö och klimatsmarta lösningar och trivs med att verka i en snabbfotad och flexibel organisation.

Kontakt och ansökan 
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Maria Ahlén, 0708–490288, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

 

Om företaget Nilsson Energy är en svensk systemintegratör och leverantör av nyckelfärdiga förnybara energisystem med vätgas som energibärare. Genom långtidslagring av förnybar energi tills den behövs, säkerställer Nilsson Energy robusta systemlösningar för sina kunder. Decentraliserad vätgasproduktion från förnybara källor utgör basen i produktportföljen. Företaget spänner över hela värdekedjan inklusive service och underhåll. Nilsson Energy är ett dotterbolag till Qarlbo AB.

Nilsson Energy har ett kontor och forskningslabb på Lindholmen i Göteborg, ett lokalkontor i Mariestad och en anläggning på Gateway Säve för utveckling och konstruktion av företagets containerbaserade produkter.

Läs mer på https://nilssonenergy.com/

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-30
 • Nyköping
 • Heltid
 • Borlänge
 • Heltid