Snabbfakta

  • Sundsvall
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2023-09-30

Proof of concept-utvecklare/ingenjör inom IoT och AI

Publicerad 2023-09-08

Mittuniversitetet, Institutionen för data- och elektroteknik

Vid institutionen för data- och elektroteknik bedrivs utbildning inom ämnena datateknik, elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Forskningen på institutionen sker vid forskningscentret Sensible Things that Communicate (www.miun.se/stc) och handlar om sensorbaserade system och tjänster för användning inom Internet of Things och artificiell intelligens.

 

Mittuniversitetet, Forskningscentret STC

STC forskar inom Internet of Things och AI med fokus på sensorbaserade system och tjänster. Forskningen bedrivs inom elektronik- och datateknikområdet med fokus på smarta industrier, övervakning av miljöer och fjärrstyrda fordon. Forskningen sker ofta i nära samverkan med företag från hela Sverige samt med andra universitet runt om i världen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en entusiastisk och driven medarbetare som vill vara med och ta fram Proof-of-concepts/demonstratorer inom Internet of Things (IoT) och artificiell intelligens (AI).
I samarbete med våra forskare, ingenjörer och företagspartners kommer du att vara delaktig i utvecklingen av framtidens tekniklösningar.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Ta fram kommunikations-/nätverkslösningar för IoT-system
 • Utveckla mjukvara för inbyggda system
 • Ta fram AI lösningar i samverkan med forskare
 • Utföra installations- och implementeringsarbete av Proof of Concept

Tjänsten är kopplad till vår framstående forskning inom AI och IoT vid Mittuniversitetet, där vi samarbetar nära med industriella partners. Du kommer att vara en viktig del av utvecklingsarbetet som är knutet till vårt forskningsområde. Genom att kombinera teori och praktik kommer du att bidra till att forma framtidens teknologi.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med regionala partnerföretag och andra forskare vid vårt forskningscenter, STC (Sensible Things that Communicate). Din roll kommer att bidra till att driva innovation och teknisk utveckling i regionen.

Mer information om vårt forskningscenter STC och våra smarta teknologiprojekt finns tillgängligt på vår hemsida www.miun.se/stc.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen på lägst kandidatnivå från relevant utbildning inom elektro- eller datateknik. Du har intresse och/eller erfarenhet inom följande områden:

 • Erfarenhet av att arbeta med programmering, IoT- och AI-teknologier
 • Kompetens inom kommunikations- och nätverkslösningar
 • Kunskap om inbyggda system och mjukvaruutveckling
 • Förmåga att självständigt driva och genomföra projekt

Tjänsten kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du får möjlighet att vara med och forma framtidens teknik. Du kommer att få arbeta i ett dynamiskt och tvärvetenskapligt team med erfarna forskare och engagerade partners från näringslivet. Om du är redo att ta dig an denna spännande utmaning och vara en del av vårt forskningscenter.

Dina egenskaper

Tjänsten som PoC-utvecklare/ingenjör förutsätter att du har ett serviceinriktat förhållningssätt, är strukturerad, har god administrativ och kommunikativ förmåga samt god förmåga att arbeta självständigt. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter såväl inom Mittuniversitetet som med omgivande samhälle kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, liksom initiativkraft och samarbets- och serviceförmåga.


Anställning och tillträde

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall


Information

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Patrik Österberg, patrik.osterberg@miun.se eller telefonnummer +46 10 142 86 14, samt centrumledare Mattias O´Nils, mattias.onils@miun.se, 010 142 87 80.

Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-09-30.

Mittuniversitetet, med campus både i Sundsvall och Östersund, är ett lärosäte med närhet till studenter, kollegor och det omgivande samhället. Samtidigt befinner vi oss intill hav, skog och fjäll vilket skapar förutsättningar för en fantastisk livskvalitet. Här skapas ny kunskap genom internationellt framgångsrik forskning och utbildningar som bidrar till samhällsutvecklingen. På så sätt medverkar vi till en hållbar framtid och en bättre värld. Som anställd vid Mittuniversitetet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar. Välkommen till ett universitet där människor möts, inspireras och tänker nytt. Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Syssel­sättnings­grad

100%

Ort

Sundsvall

Län

Västernorrlands län

Land

Sverige

Referens­nummer

2023/1960

Facklig företrädare

Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371

Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809

Publicerat

2023-09-06

Sista ansökningsdag

2023-09-30

Liknande jobb:

 • Eskilstuna
 • Heltid
 • Västerås
 • Heltid