Snabbfakta

  • Nyköping
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-12-13

Projektledare

Publicerad 2022-11-30

Om arbetsplatsen
Vill du också jobba i Nyköpingsbornas offentliga rum? Då är du välkommen till Tekniska divisionen som är en arbetsplats som kan erbjuda en stor variation av uppdrag och utmaningar. Tekniska divisionen driver verksamheten i egen regi och består av fem verksamhetsområden: Gata/Park/Hamn, Nyköping Vatten, Renhållning, Måltidsservice och Kommunfastigheter. Dessa stöds av en projektenhet, ekonomiavdelning samt en administrativ stab. I divisionen arbetar cirka 400 tillsvidareanställda och divisionen omsätter drygt 1 miljard kronor per år. Våra uppdragsgivare är Kommunstyrelsen, Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden samt Kultur- och fritidsnämnden.

Projektenheten är den del av den Tekniska divisionen som driver de stora investeringsprojekt som divisionen har i uppdrag att genomföra. Enheten jobbar övergripande inom divisionens alla områden och har projektansvar inom verksamheterna Kommunfastigheter, Nyköping Vatten, Renhållningen samt Gata, Park, Hamn.

Vi erbjuder en arbetsplats där det finns ett starkt engagemang och en verksamhet som ger dig möjligheten att jobba med utvecklande samt utmanande projekt och där du är med och påverkar till hållbar stads- och infrastrukturutveckling. Vi värnar om en gemenskap som är värdestyrd, omtänksam och välkomnar mångfald. Vi tror att en kombination av handlingsutrymme och ansvar leder till fantastiska prestationer och ger dig därför de verktyg du behöver för att lyckas.

Välkommen till en arbetsplats med stor variation!

Arbetsuppgifter
Söker du ett jobb där du kan göra skillnad för medborgare och företagare i ett växande Nyköping? Är du intresserad av utveckling av samhällets fysiska miljö och en hållbar utveckling? Vi står just nu inför flertalet nya spännande projekt och behöver förstärkning till vårt team. Idag arbetar åtta projektledare inom Tekniska divisionens projektenhet. Vi söker nu en projektledare som ska självständigt leda större investeringsprojekt inom bygg och anläggning.

Som projektledare kommer du medverka i förstudie och utredningar, ansvarar för projektering och byggnation innan anläggningen överlämnas till respektive förvaltning. Du har ansvar för beslutsunderlag, projekteringsledning, förfrågningsunderlag, projektstyrning och uppföljning. Som projektledare säkrar du projektets tid, kostnader och innehåll. Under projektets gång tar du fram handlingar så som tidsplaner, organisationsplaner, miljö- och kvalitetsplaner.


Du kommer att jobba framför allt med anläggningsprojekt men du kommer också att jobba med olika byggprojekt.

Arbetet genomförs ofta i nära samarbete med företrädare för kommunens olika verksamheter för att säkerställa bra lösningar för slutkund och brukare. Du ansvarar vidare för uppdragsledning av upphandlade konsulter och entreprenörer och förhandlar fram avtal på området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

 • Har relevant teknisk högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
 • Har flerårig erfarenhet av att självständigt leda investeringsprojekt kopplat till anläggnings- och byggbranschen, med ansvar för tid, kostnad och funktion vilket betyder att du har arbetat som projektledare eller motsvarande på kommun/myndighet, projekterande/byggledande konsult eller entreprenör.
 • Gärna har kunskap inom entreprenadjuridik, AMA och AB publikationer. Har du erforderlig kompetens som BAS-P och U är det också en fördel.
 • Har B-körkort
 • Har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Som person är du kommunikativ, strukturerad, och tar eget initiativ. Du är noggrann, tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Det är viktigt att du är uthållig och arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
100%

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C112408

Ersättning
Löneform: Månadslön

Anställning
Arbetstid:  Dagtid

Övrigt
Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i Visma Recruit/Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693 .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Fler jobb från Nyköpings Kommun:

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-25
 • Borlänge
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-08
 • Karlstad
Publicerad: 2022-11-24
 • Stockholm