Snabbfakta

  • Härnösand
  • Sundsvall
  • Östersund
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-02-25

Projektledare till järnvägsprojekt - Härnösand, Sundsvall, Östersund

Publicerad 2024-02-02

Hur skulle ditt ledarskap bidra till de infrastrukturprojekt som gör Sverige närmare?

Som Projektledare inom verksamhetsområde Investering samordnar du infrastrukturprojekt inom järnväg genom hela kedjan från planering, budget, avtal till genomförande och uppföljning. Arbetet sker i nära samarbete med bland annat Projektingenjör, specialister, konsulter och entreprenörer. Du ansvarar för att styra och följa upp projektet avseende strategi, tidsstyrning, ekonomi och administration.

Du tillhör en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi drivs av goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.  

Jag som blir din chef heter Peter Renlund och vår enhet består av 15 medarbetare i Sundsvall, Härnösand och Östersund. Det är ett kompetent, engagerat gäng som består av både projektledare och projektingenjörer. Mitt ledarskap präglas av pålitlighet, engagemang och kommunikation. Jag utmanar för att utveckla och tycker att det är viktigt att man har roligt och känner glädje i jobbet.

Som ledare i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom anläggningsbranschen där du arbetat med projektledning.
 • Erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
 • Aktuell kunskap inom entreprenadjuridik i ett eller flera av områdena AB/ABT/ABK och AMA.
 • God kontrakts- och förhandlingsvana samt erfarenhet av upphandling.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
 • Körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat inom järnväg och med tillhörande tekniska regelverk
 • Erfarenhet av projektledning inom väg och/eller järnväg.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tidplanen i denna rekrytering är att skicka ut tester under vecka 9. Intervjuer är planerade under vecka 11 och sker digitalt via Skype.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.