Snabbfakta

  • Kristianstad
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-02-26

Projektledare Sydostlänken

Publicerad 2024-01-24

Sydostlänken söker en engagerad, pålitlig och social projektledare till ett glatt program med högt i tak. Som Projektledare på Sydostlänken är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i Sverige.

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential som människa och vi vill utvecklas tillsammans med dig. Genom att ingå i beställarorganisationen kommer du vara en samhällsbyggare som är med och formar framtidens infrastruktur!

Sydostlänken möjliggör för person- och godstrafik på sträckan Älmhult-Olofström-Karlshamn samt ökar robustheten och flexibiliteten i järnvägsnätet med alternativa transportvägar.

Som projektledare i projektet Sydostlänken får du möjlighet att leda ett team av bland annat tekniska specialister och kontrakterade konsulter där du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö. I rollen har du kontakt med kontrakterad konsult, allmänheten men även med kommuner och andra myndigheter. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp delprojekt. Uppföljning av tid, kostnad och kvalitet samt riskhantering kommer vara några av dina viktigare arbetsuppgifter.

Det är ett omväxlande uppdrag att arbeta som projektledare där du gör samhällsnytta, får möjlighet att arbeta i team och får ta ett stort eget ansvar. Du kommer också att medverka till att utveckla vårt unga program för att vi tillsammans skall skapa struktur och arbetsglädje. Du utvecklas tillsammans med oss.

Din utveckling

Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

För att lyckas i rollen har du en god ledarförmåga där du tar ansvar, skapar tillit och bygger förtroende i ditt team. Du driver dina åtaganden på ett affärsmässigt sätt och levererar resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du har en pedagogisk kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du lätt för att strukturera i ditt arbete och trivs när du får använda din goda analytiska problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120 p) med inriktning teknik eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet som projektledare, uppdragsledare eller liknande ledande roll för infrastrukturprojekt
 • har körkort för personbil
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av järnvägsprojekt
 • har erfarenhet av arbete med planläggning av infrastruktur, gärna väg eller järnväg
 • har erfarenhet av samverkande roll gentemot kommuner och regioner
 • har god kontrakts- och förhandlingsvana samt kunskap inom entreprenadjuridik

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Inledande intervjuer hålls via Skype och är planerade att ske under vecka 10-11.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-ÅG1

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-14
 • Umeå
 • Heltid
 • Sundbyberg
Publicerad: 2024-02-14
 • Göteborg