Snabbfakta

    • Malmö

Ansök senast: 2024-02-25

Projektledare större batterilager

Publicerad 2024-01-23

Vi på Soltech Energy Solutions är en samhällsbyggare som driver den gröna omställningen av energisystemet med solenergi som plattform. Detta gör vi nationellt genom storskaliga nätanslutna markbaserade solcellsanläggningar, systemlösningar för energilager och s.k. hybridanläggningar som avlastar elnätet och bidrar till att lösa energi- och effektutmaningen. Vi är ett helägt dotterbolag inom Soltech-koncernen, en av de största spelarna på den svenska solenergimarknaden, och en trygg partner som med över 30 års erfarenhet i branschen vet hur man skapar hållbara, lönsamma och högkvalitativa energilösningar. Vi söker nu en erfaren projektledare för Business Unit ESS (Energy Storage Solutions), en fristående resultatenhet som arbetar med våra systemlösningar för storskalig energilagring.

Om tjänsten

Du är en drivande kraft i fortsatt utveckling och satsning på energilager och bidrar till vår gröna vision. Som den med det övergripande projektansvaret för EPC ESS-projekt kommer du att leda och fördela arbetet inom tilldelade projekt så att tjänsten levereras med rätt kvalitet, i rätt tid och inom projektbudget för att säkerställa en hög leveranssäkerhet. Du ser till så att projektet har nödvändiga resurser och att medarbetarna har nödvändig utbildning, och du upphandlar och avropar material och tjänster till projekten. Du leder arbetet på siten och är arbetsmiljö-, miljö- och kvalitetsansvarig för projektet under EPC-tiden. Vidare är du bolagets ansikte utåt och därmed dess representant för att bygga långsiktiga och förtroendefulla relationer med kunder och externa partners. Du överlämnar färdigställt projekt till eftermarknad och service för att säkra dess kontinuerliga förvaltning enligt kontrakt med kund. Du ingår i ett välmående och växande team som idag består av 10 medarbetare, och utgår från Stockholm, Göteborg eller Malmö. Resor i Sverige förekommer, varför du behöver ha ett svenskt B-körkort.

Vem är du?

För att passa i rollen tror vi att du har ett antal års erfarenhet som projektledare, gärna från större entreprenader inom bygg, mark och el. Vi tror också att du har en högskoleingenjörs/civilingenjörsexamen inom bygg- eller maskininteknik, energi eller relaterat område - alternativt har förvärvat dina tekniska kunskaper på annat sätt. Det är bra om du är utbildad och certifierad inom en vedertagen projektmodell såsom PMI, och har du erfarenhet av kravställningsarbete samt goda kunskaper inom entreprenadjuridik och upphandling baserat på ABT06, Ab04, AB-U eller liknande så blir ingen gladare än vi. Du får gärna ha arbetat med projektledning för bygg- och EPC-projekt samt ha erfarenhet av byggpraxis, planering, kontrakthantering, miljö- och säkerhetskrav etc. Du är en god kommunikatör och van att hantera kunder, investerare och beställare, samt brinner för och har god erfarenhet av att knyta och bibehålla stabila kundrelationer över tid. Med stort engagemang och ett systematiskt arbetssätt kombinerat med en förmåga att kritiskt granska uppgifter och på ett analytiskt vis dra slutsatser hur de skall tolkas, är du pådrivande i projekt och mån om att leverera kvalitet inom uppsatta tidsramar. Som person drivs av att åstadkomma förändring, du trivs med ett högt tempo och har ett intresse för hållbarhetsfrågor och förnybar energi. Du är en stabil, strukturerad och uthållig ledare som värdesätter samarbete och har fokus på långsiktiga mål.

Om verksamheten

Vi har både ambition och potential att vara ledande på den nordiska solenergimarknaden samt att vara bäst på att utveckla och sälja avancerade produkter och tjänster till många olika typer kunder inom fastighets, bygg- och energibranschen. Soltech Energy Solutions arbetar med större solcellsanläggningar på tak, solcellsparker, batteriparker och hybridparker. Vi vet att det är ett lagarbete och hur viktigt ett gott samarbete är både för att kunna ge våra kunder bästa möjliga lösningar och service, men också för att vi skall ha roligt på jobbet!

Soltech Energy Solutions är ett teknikdrivet tjänstemannaföretag bestående av duktiga ingenjörer, projektörer, projektledare, säljare m.m. och finns idag på orterna Stockholm, Jönköping, Göteborg, Falkenberg, Helsingborg och Malmö. För mer information: https://soltechenergysolutions.se/

Urval och intervjuer sker löpande så sök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-DW1 

 

Liknande jobb: