Snabbfakta

  • Halmstad
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-03-05

Projektledare med fokus på längre projekt

Publicerad 2024-02-13

Vill du utvecklas vidare i din karriär, kanske inom väg? Som projektledare ansvarar du tillsammans med drivna kollegor för drift och underhåll av åtgärder. Kan detta vara utmaningen du söker?

I rollen som projektledare är ingen dag den andra lik! Du kommer arbeta med aktiv projektstyrning, hantera BAS-kontrakt, kundärende och vidareutveckla relationer med entreprenörer och externa parter. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp entreprenadkontrakt för drift och underhåll inom ditt område och fattar därmed beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar. Vårt samarbete med andra projekt, kommuner och intressenter är av avgörande betydelse för framkomligheten på vägarna vilket innebär att du har en social arbetsdag med många kontakter som exempelvis entreprenörer, media och allmänhet.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

 • planera, budgetera och vara aktiv i upphandlingsprocessen
 • följa upp och styra upphandlade entreprenörer
 • ett ekonomiskt ansvar för projekten där du kontinuerligt följer upp verksamheten gentemot satta mål avseende budget, tid och kvalitet
 • att fördela arbetet mellan interna stödresurser och specialister samt externa leverantörer
 • att bidra med motivation och inspiration till din projektgrupp samt skapa och bibehålla en bra arbetsmiljö och sammanhållning

Jag som blir din chef heter Charlie Dib. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Det sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem! Vi behöver dig - och vi tror att du kommer gilla oss!

Din utveckling

Som projektledare på Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential oavsett om du vill bredda dina kunskaper, specialisera dig eller kliva in i en chefsroll. Möjligheterna är många när du kommer tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer med en unik projektledarkompetens hos våra ca 1000 projektledare.

Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Genom att vara självgående och samarbetsinriktad inspirerar du, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du har god förmåga att prioritera genom att du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden. Du har dessutom en god analytisk förmåga.  

Vi söker dig som har

 • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom väg/järnväg, alternativt annan utbildning (t.ex. beläggning, kurser i entreprenadjuridik, APV eller liknande) tillsammans med vårt erfarenhetskrav
 • aktuell erfarenhet av att arbeta med drift och underhåll inom anläggningsbranschen i ledande roll som exempelvis projektledare, arbetsledare, platschef, uppdragsledare eller liknande
 • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • giltigt B-körkort

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av verksamhetsuppföljning och ekonomisk uppföljning i projekt
 • aktuell erfarenhet av att arbeta med drift och underhåll av vägåtgärder
 • arbetslivserfarenhet av Trafikverkets baskontrakt för statlig väganläggning
 • goda kunskaper i entreprenadjuridik, exempelvis inom AB, ABT och/eller AMA/AF

Placeringsort för tjänsten är Halmstad. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Charlie Dib (charlie.dib@trafikverket.se) om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 12.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb: