Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2022-12-30

Projektledare ledningsstödsystem

Publicerad 2022-11-14

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Vad kan vi erbjuda dig?
Effektivare marin teknisk förmåga och tillgänglighet – Verksamhetsområde Marin utvecklar och anskaffar marina system till Försvarsmakten samt utformar tekniskt underhåll på uppdrag av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin.

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du att leda projekt som omfattar nyanskaffning, modifieringar och uppgraderingar av ledningsstödsystem inom främst logistikområdet. Du leder och deltar i projektens alla faser med planering, specificering, upphandling, verifiering och ett senare skede även leverans och överlämning av systemen till Försvarsmakten. Du kommer att arbeta med allt från befintliga system, som används av marinens fartyg och personal, till nya system på teknikens framkant. Du utför tekniska analyser, utformar kravspecifikationer samt upphandlar och utvärderar tekniska kostnadseffektiva lösningar. Du ansvarar även för att verifiera tekniska lösningar mot ställda krav. Du kommer inom din roll att ha många interna och externa kontakter. Resor både inom Sverige och utomlands förekommer i tjänsten. 

Vi söker dig som
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta i projektform samt viss erfarenhet av att leda projekt. Du har kännedom om det specifika teknikområdet samt kunskap om bakomliggande teorier och principer. Vidare har du erfarenhet av att arbeta i projekt.

Du är utbildad/har examen som Civil – eller högskoleingenjör, systemvetare eller för området annan relevant utbildning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift samt goda kunskaper i office-paketet.

Vi tror att du kommer att ha nytta av din kunskap om ledningsstödsystems tekniska lösningar och operativa användning. Vi ser gärna att du har arbetat i både stora och små organisationer.

Du hanterar komplexa frågor med en problemlösande analysförmåga och har lätt för att samarbeta med andra människor. Vi ser att du har ett gott omdöme och gör korrekta avvägningar samt prioriteringar. Du är strukturerad och planerar samt organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm men resor förekommer regelbundet inom och utom Sverige. 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Våra fackliga representanter är Stefan Hållander, Saco-S, Peter Andersson, SEKO, Dick Gregersjö, OFR/O och Madeleine Lithander, OFR/S/Försvarsförbundet. Alla nås på telefon 08-782 40 00.

Vid frågor ber vi dig kontakta Claes Westergren på telefon 08-782 40 00.

Sista ansökningsdag är 2022-11-30.

Välkommen med din ansökan.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-08
  • Karlskrona
Publicerad: 2022-11-10
  • Skövde
  • Heltid
Publicerad: 2022-10-11
  • Växjö