Snabbfakta

  • Göteborg
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-02-27

Projektledare järnväg

Publicerad 2024-02-07

Som Projektledare inom järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är också stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i våra investeringsprojekt?

Då kanske du är vår nya medarbetare! Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för både området järnväg plus att du har en vilja att leda viktiga projekt. Vi erbjuder DIG en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.

Vi söker nu en Projektledare till avdelning "Investering". Tillsammans med dina kollegor tacklar du utmaningar i det svenska transportsystemet genom att bland annat driva, leda, analysera, utforma och genomföra för de investeringsprojekt som skall ta oss in i framtiden. I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom framför allt järnväg men även inom väg. Idag pågår flera intressanta projekt på enheten fördelat i hela västra Sverige.

I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Du bevakar tids-, kostnads- och kvalitetsaspekter och säkerställer att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Rollen innebär att du kan vara antingen projektledare eller delprojektledare i ett projekt. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö.

Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Det är ett omväxlande uppdrag att arbeta som projektledare där du gör samhällsnytta, får möjlighet att arbeta i team och får ta ett stort eget ansvar.

Enheten består av ett 20-tal medarbetare som alla sitter i Göteborg. Enheten präglas av ett mycket gott samarbete och en god arbetsmiljö. Din arbetsplats är i Göteborg.

Vem är du?

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet. Du tar ansvar för din uppgift. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna och ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som:

 • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alternativt annan teknisk utbildning i kombination med relevant erfarenhet inom området som vi sammantaget bedömer likvärdig
 • har mint 5 års aktuell och relevant yrkeserfarenhet från projektledning
 • har minst 3 års erfarenhet av ledning och styrning av anläggningsprojekt inom järnväg- och/eller vägprojekt
 • har yrkeserfarenhet av att ha eget ekonomiskt ansvar
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet som SOS-ledare
 • har gått en dokumenterad SOS-planerare utbildning
 • god erfarenhet av AB, ABT, ABK mm
 • har dokumenterat goda kunskaper i arbetsmiljöfrågor, BAM, BAS-P/U

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att bli en del i urvalet. Webbaserade tester är planerade att skickas ut under vecka 9. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer planeras att hållas via Skype under vecka 11.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

 • Göteborg
 • Heltid
 • Göteborg