Snabbfakta

  • Malmö
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-02-22

Projektledare inom väg

Publicerad 2024-01-25

Vill du arbeta som projektledare inom väg hos en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare?

`Jag som är rekryterande chef heter Lena Hägg och vår enhet driver vägprojekt och består av 14 medarbetare. Enheten består av projektledare och projektingenjörer med högt engagemang, en bred samlad kompetens och en bra mix av såväl kön, ålder och erfarenhet. Jag som chef bygger mitt ledarskap på tillit, engagemang och glädje. Enheten har nu behov av att växa med en projektledare med placering i Malmö.´

Som projektledare arbetar du med att styra, leda och samordna investeringsprojekt. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. Du jobbar tätt ihop med en projektingenjör och leder en eller flera projektgrupper bestående av specialister, konsulter och entreprenörer. I de flesta sammanhangen är det du som står i centrum för frågor som berör projektet. I din roll som projektledare fördelar du arbetet mellan såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer.

I rollen har du också kontakt med allmänheten men även med kommuner, andra myndigheter och media. Som projektledare hos oss leder du varierande projekt gällande exempelvis ny- och ombyggnation av vägar, kollektivtrafiksåtgärder, gång- och cykelbanor mm.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi är glada över att nyligen ha blivit rankade som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du får möjligheten att arbeta 2 dagar i veckan på distans

-Gott om semesterdagar. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du har god samarbetsförmåga, är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden. Utöver det har du en god problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har en högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom väg, bygg eller samhällsplanering, alternativt annan utbildning och erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
 • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som projektledare, uppdragsledare eller platschef, alternativt annan erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektledning inom anläggning av väg, alternativt annan erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av ABK, AB eller ABT

I den här rekryteringen måste du bifoga ditt CV men vi behöver inget personligt brev.

Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet.

Placeringsort för tjänsten är Malmö.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 12.

#LI-Hybrid #LI-EA2

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-09
 • Jönköping
 • Heltid
Publicerad: 2024-02-07
 • Borlänge
 • Heltid