Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2022-10-12

Projektkoordinator till Marin och Ytstridsenheten

Publicerad 2022-09-21

Är du driven, engagerad och serviceinriktad och vill vara med och bidra till att förbättra Marinens förmåga? Då kan vi erbjuda dig ett arbete med spännande uppgifter. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Verksamhetsområde (VerkO) Marin ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, bas- och stödsystem. Tyngdpunkten i vår verksamhet utgår från Stockholm men vi verkar även på andra orter. Vi erbjuder spännande arbeten i en teknisk miljö som skapar nytta och värde för samhället.

Arbetsuppgifter
Som Projektkoordinator/Biträdande projektledare på Ytstridsenheten inom Ytstridsavdelningen stöttar du chefer och projektledare i enhetens produktion. Du har en viktig roll att stödja med koordinering i våra olika uppdrag från Försvarsmakten. Du deltar i projektmöten och hjälper till att ta fram underlag för t.ex. produktionsuppföljning tillsammans med vår ekonom. Du bistår enheten i allmänhet och projektledarna i synnerhet med ett ordnat informationsflöde.

En viktig uppgift är att bidra till enhetens utveckling och effektivisering av arbetsmetoder och informationshantering i befintliga och kommande system.

Du blir placerad i Stockholm på VerkO Marinmateriel Ytstridsfartyg, och blir ett viktigt tillskott till vår arbetsgrupp som består av ca 15 personer. Vårt kompetensområde är de fartygssystem som används av Marinens ytstridsförband, som innefattar exempelvis korvetter och patrullbåtar.

Tjänsten innebär resor såväl inom som utom landet.  

Vi söker dig som
Du har en akademisk utbildning inriktad mot ekonomi, kommunikation, administration, teknik eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har erfarenhet av projektledning och vi ser gärna att du har byggt sidor i sharepoint samt jobbat med excel eller motsvarande program. Om du känner dig bekväm med affärssystem, som t.ex. agresso eller har erfarenhet av affärsjuridik kopplat till offentlig upphandling, så är det meriterande.

Du har god kunskap i företagsekonomi och är bra på presentationsteknik samt kan de vanligaste office-programmen. Har du ett intresse inom IT, IT-säkerhet och teknik kommer att hjälpa dig att trivas med det här jobbet.

Som person arbetar du bra tillsammans med andra människor och du tycker att det är roligt att hjälpa andra. Du tar ansvar för din uppgift och arbetar självständigt samtidigt som du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du tar initiativ samtidigt som du gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Rollen kräver att du har lätt för att kommunicera, på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Stefan Hållander, OFR/O Dick Gregersjö OFR/S Madeleine Lithander.  Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Olof Öhrström på telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Lina Johansson på lina.johansson02@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-10-12. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 

 

 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-10-03
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2022-08-14
  • Mölndal
Publicerad: 2022-09-29
  • Göteborg