Snabbfakta

  • Härnösand
  • Sundsvall
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-03-05

Projektingenjör

Publicerad 2024-02-13

Hur ser vi till att ha en bra järnvägsanläggning? Som projektingenjör är du med och påverkar underhållet av kraftförsörjningen till järnvägen. Var med och gör Sverige närmare!

Som projektingenjör på underhåll arbetar du tillsammans i team med en projektledare och en underhållsingenjör elkraft inom drift och underhåll av elkraftanläggningar. Du kommer stödja projektledaren i planering och uppföljning avseende tid, kostnad, risker, kvalitet och arbetsmiljö samt strukturera och administrera projekten i våra projektsystem. Du kommer även vara ute en del i anläggningen även om såklart huvuddelen är på kontoret. Du bistår projektledaren i interna och externa kontakter med till exempel entreprenörer, allmänhet och kommuner.

Vad kan vi erbjuda dig:

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas genom ökat ansvar i projektet och arbetsuppgifter. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt, allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. 

Vem är du?

Du är självgående och tar ansvar för att planera och strukturerar dina arbetsuppgifter. Du är kommunikativ och ser vikten att en bra dialog bygger långsiktiga relationer. Du har förmågan att se lösningar i ett helhetsperspektiv och du har lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som har:

 • högskoleutbildning med inriktning el, teknik eller ekonomi eller en KY-utbildning inom el alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet av projektadministration som vi bedömer likvärdig.
 • körkort för personbil
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är ett plus i kanten och ses som meriterande om du har

 • erfarenhet av att jobba med projektadministration
 • erfarenhet inom järnväg eller elkraft

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

För att bidra till en mer fördomsfri och kompetensbaserad process så är det här en helt CV-fri rekrytering. Det innebär att du inte ska bifoga något CV eller andra ansökningshandlingar. Urvalet kommer istället att baseras på svaren du ger på frågorna. Vi bortser helt från ansökningshandlingar som ändå bifogas. 

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-Hybrid

Liknande jobb:

 • Borlänge
 • Heltid
 • Borlänge
 • Heltid