Snabbfakta

  • Umeå
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-02-29

Projektingenjör

Publicerad 2024-02-08

Har du erfarenhet av projektarbete inom infrastruktur? Då har vi en spännande tjänst som Projektingenjör i en framtidsbransch. Välkommen med din ansökan!

Norrbotniabanan är en ny kustnära 27 mil lång järnväg mellan Umeå och Luleå som ger möjlighet till flera positiva samhällsutvecklingseffekter. Norrbotniabanan ska förstärka godstrafiken i landet och möjliggöra persontrafik mellan norrlandskustens städer. På sträckan Umeå-Dåva pågår byggnation och på sträckan från Dåva till Skellefteå har järnvägsplanerna vunnit laga kraft och vi håller på att detaljprojektera. Projektet är ett av norra Sveriges mest spännande infrastrukturprojekt och vi söker nu medarbetare med placering i Umeå.

Som projektingenjör har du en viktig roll inom enhet Teknik och miljö tillsammans med enhetschef, projektledare, övrig ledning och specialister. Projektingenjören stödjer enheten i arbetet med planering, hantering och uppföljning av framdriften samt stöd till specialister och andra berörda projektledare i andra enheter. Du kommer att planera och driva möten inom specifika arbetsområden. Arbeta med uppdatering och uppföljning av verksamhetsrisker, resursplanering, kvalitet och arbetsmiljö.

Du har goda utvecklingsmöjligheter och på sikt finns möjligheter att kunna gå vidare i andra roller på Trafikverket samt att leda mindre projekt självständigt med stöd av mer erfaren ledare. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid.

Jag som blir din chef heter Carita From och i mitt ledarskap drivs jag av att se andra utvecklas. För mig är det viktigt med proaktivitet och att alla känner att man kan bidra. Sammanhållning och god stämning i gruppen är viktig, det ska vara kul att gå till jobbet. Du som medarbetare har stort eget ansvar, drivs av att tänka nytt och stötta organisationen i att nå våra mål.

För att lyckas i den här rollen har du en god kommunikativ förmåga där du möter andra på ett lyhört sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är strukturerad och arbetar enligt en tydlig process där du organiserar och planerar ditt arbete väl. Du driver självständigt ditt arbete framåt och prioriterar bland arbetsuppgifter och kan ställa om vid ändrade förutsättningar. Vi ser också att du har en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning inom samhällsbyggnad, anläggning, teknik eller närliggande inriktning alternativt annan utbildningsbakgrund i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av projektarbete, exempelvis projektplanering, projektadministration, projektuppföljning eller liknande inom infrastruktur
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av riskhantering, ekonomiuppföljning och kvalitetsarbete
 • har erfarenhet av att arbeta i BaTMan
 • har erfarenhet av diarieföring

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade via skype under vecka 11.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

Placeringsort är Umeå.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

 • Göteborg
 • Heltid
 • Södertälje
 • Heltid