Snabbfakta

  • Göteborg
  • Malmö
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2024-03-03

Projektingenjör till nationella program

Publicerad 2024-02-13

Vill du arbeta som projektingenjör hos en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare?

Vi på Trafikverket är glada över att nyligen ha blivit rankade som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid.

Som projektingenjör inom nationella program på Trafikverket arbetar du med projekt i hela Sverige.

Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Just nu har vi behov av en projektingenjör till verksamhetsområdet Investering med placering vid något av våra kontor i Malmö eller Göteborg.

Hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna arbeta med såväl mindre investeringsprojekt som större entreprenader. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen. Det gör vi genom att beställa hållbara, innovativa lösningar och smart infrastruktur.

I den här rollen kommer du att arbeta med fokus på järnvägsprojekt i en utvecklande miljö både på arbetsplatsen och för boende i Sverige.

Som projektingenjör är du tillsammans med projektledaren en del av projektledningsteamet och projektledarens högra hand. Du är delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten och är väl insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du hanterar bland annat administration och följer upp projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Beroende på din kompetens och erfarenhet tar du olika mycket ansvar i projekten. Vid behov tar du den projektledande rollen.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas genom ökat ansvar i form av projekt med olika komplexitet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

I denna roll ingår du i en nationell enhet som jobbar med Trafikverkets nationella program. Du ingår i ett kompetent team med kolleger på flera orter där vi har ett gott samarbete över programgränserna.

Vad kan vi som arbetsgivare erbjuda dig?

Vi kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du får möjlighet att arbeta 40% på distans

-Gott om semesterdagar. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

Vem är du?

För att lyckas i rollen krävs att du har ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god förmåga att kommunicera och upprätthålla en bra dialog i kontakter med externa parter som exempelvis fastighetsägare och myndigheter. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga som syftar till att bygga goda relationer. Därutöver motiveras du av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra. Du har även en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik, bygg och anläggning, samhällsplanering eller projektledning, alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdigt
 • har mer än 6 månaders aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som projektingenjör, alternativt från annan roll som Trafikverket bedömer som likvärdig
 • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av prognos- och ekonomihantering samt tidsplanering
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av upphandling
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektledande uppgifter
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom järnväg

I den här rekryteringen måste du bifoga ditt CV men vi behöver inget personligt brev.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Valbar placeringsort är Malmö eller Göteborg.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 13-14.

#LI-Hybrid

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-13
 • Boo
 • Heltid
Publicerad: 2024-01-30
 • Stockholm
 • Heltid