Snabbfakta

  • Solna

Ansök senast: 2023-07-25

Programmerare/ Fysiker till Vattenfall Nuclear Fuel AB

Publicerad 2023-05-26

Om tjänsten


Vill du vara med och bidra till en fossilfri framtid? Är du intresserad av programmering och kärnfysik och trivs i en roll där du får använda din analytiska förmåga och utveckla din tekniska kompetens?

Vi erbjuder dig givande och varierande uppdrag inom kärnkraftsbranschen där du får vara del av ett mycket kompetent team som värdesätter samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Även möjligheter för vidareutveckling inom närliggande områden ges och vi fokuserar på samarbete/teamarbete och utveckling.

Vi har två lediga tjänster och söker en nyutexaminerad som är utbildad inom programmering/alternativt har programmerat mycket inom sin utbildning och en erfaren fysiker med intresse för programmering. Oavsett erfarenhet så söker vi dig med ett naturligt driv, som är bra på att samarbeta och gillar att jobba med utveckling av komplexa och utmanande uppdrag och projekt. Som ny fokuserar vi på lärande och en gedigen onboarding där man lär sig av erfarna kolleger.

Vattenfall Nuclear Fuel AB (VNF) har som främsta uppgift att upphandla, dimensionera och leverera kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk. VNF levererar också tekniska analyser och andra tjänster inom kärnbränsleområdet. Enheten  består av erfarna personer med brett åldersspann som alla arbetar mot ett gemensamt mål att leverera kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk och skapa förutsättningar för en fossilfri framtid.

Enheten ”Metoder & System” ansvarar för ett Linuxsystem samt beräkningskoder och  beräkningsverktyg för nukleär design av kärnbränsle och andra tekniska analyser inom området reaktorfysik, säkerhetsanalys och termohydraulik. Vissa administra­tiva programvaror ingår också i enhetens ansvar. Enheten anpassar externa/kommersiella mjukvaror till det bränsle som VNF köper in. Enheten tar även fram egna program/verktyg till stöd för härd och bränsleverksamheten på Vattenfall. Mjukvarorna används både internt inom VNF, distribueras till Vattenfalls kärnkraftverk och enheten ger stöd till användarna för de levererade mjukvarorna.

Som Programmerare/Fysiker på enheten ”Metoder & System” kommer du att:

 • Arbeta med anpassning och kvalitetssäkring av metoder för att skapa god tillförlitlighet och simulering av de förhållanden som råder i kärnreaktorer
 • Arbeta i olika former av projekt, internt eller direkt med våra kunder

Din bakgrund


 • Civilingenjör eller motsvarande (gärna teknisk fysik med inriktning mot reaktorteknologi samt programmering)
 • Arbetslivserfarenhet inom kärnbränsleområdet eller närliggande område är meriterande men inte ett krav
 • Programmeringskunskaper i främst Python och erfarenhet av LINUX är krav, Matlab-erfarenhet är meriterande
 • Kunskaper i FORTRAN och databaser samt Microsoft Office är meriterande
 • Du uttrycker dig väl muntligt och skriftligt på både svenska och engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och får rätt saker gjorda med rätt kvalitet. Vi arbetar i team men det kräver att du tar egna initiativ samtidigt som du är en lagspelare som lyssnar på kollegornas tankar och argument. Att arbeta för en god kundrelation och bidra till kundanpassade lösningar är för dig naturligt.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Mer information


Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. Genom vår friskvårdsgrupp, bestående av medarbetare från Vattenfall Nuclear Fuel, anordnas team-building aktiviteter året om.

Placeringsort är Solna, alternativ som kan diskuteras är Uppsala, Västerås eller Göteborg.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Håkan Söderstrand, 070-663 38 99. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.

Fackliga representanter är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 18 juni 2023.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.


Om oss


Vattenfall är en trygg och stabil arbetsgivare som dessutom ligger i framkant inom många spännande områden såsom målet att bli fossilfria inom en generation.

Vattenfall Nuclear Fuel AB (VNF) ingår i Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.


Liknande jobb:

 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2023-05-15
 • Grums
Publicerad: 2023-05-26
 • Gävle