Snabbfakta

    • Stockholm
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-04-12

Processingenjör med mikrobiologisk bakgrund till AstraZeneca

Publicerad 2024-02-12


Vill du jobba i en drivande roll som processingenjör med stora utvecklingsmöjligheter, nära hjärtat på ett av världens ledande läkemedelsföretag? Gillar du utmaningar och stora kontaktnät? Då är detta något för dig!

Inom Sweden Operations är pulsen hög och vägarna många att utvecklas. Här möts vi i innovativa och högteknologiska miljöer för att tillverka läkemedel som förändrar liv. Vi arbetar hållbart för varandra och för vår planet i en positiv LEAN miljö.


Om tjänsten
På Site Respiratory Snäckviken inom Sweden Operations finns flera tillverkningsenheter och vi söker nu en processingenjör med erfarenhet inom mikrobiologisk kravställning för icke-steril tillverkning.

Som processingenjör arbetar du tvärfunktionellt i projekt eller nära produktionen och hanterar olika frågeställningar kopplade till läkemedelstillverkning. Du ansvarar för den mikrobiologiska miljön i produktionen av läkemedel samt driver valideringsstrategier för nya produkter, projekt och utredningar.

Du verkar för att skapa robusta processer och vi arbetar enligt Lean-filosofin. Arbetet är självständigt, varierande och bedrivs i nära samarbete med andra funktioner inom företaget. Du rapporterar till chef processteknik och tillhör en grupp om 11 processingenjörer.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära att du:

- ingår i olika tvärfunktionella team framförallt nära produktionen, t ex förbättringsprojekt

- utreder avvikelser

- deltar i verksamhets- och investeringsprojekt

- medverkar som mikrobiologisk expert vid myndighetsinspektioner

- deltar i att införa nya tekniker och produkter

- utför riskbedömningar, mikrobiologiska kvalificeringar och valideringar

- tar ut prover, bedömer, sammanställer och rapporterar mikrobiologiska resultat

- medverkar vid utbildning av personal i mikrobiologi och omgivningshygienVem är du?
Vi förutsätter att:

- du har en teknisk/naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå med inriktning mot kemi, biologi, eller likvärdigt, innehållande mikrobiologi

- du har erfarenhet av mikrobiologisk kravställning i icke-steril läkemedelstillverkning

- du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska

- du kan förmedla din kunskap till andra och tycker om att leda tvärfunktionella grupperingar där framdrift är en avgörande faktor

- du trivs i en drivande och utåtriktad roll som verkar i en miljö med hög förändringstakt och digitalisering

Erfarenhet från läkemedelstillverkning, kvalificering, validering samt kunskap om LEAN och förbättringsarbete är önskvärt. Då digitalisering av verksamheten ökar alltmer är erfarenhet och kunskap kring hård- och mjukvara för produktionsuppföljning är meriterande.

Framgångsfaktorer:

För att lyckas så krävs att du är resultatinriktad och att du kan skapa engagemang och delaktighet hos andra. Du behöver också kunna ta egna initiativ, ta ansvar för ditt eget lärande, samarbeta samt vara duktig på att kommunicera. Du tycker om att arbeta med olika frågeställningar inom ett brett område.


Om verksamheten
Vi på QRIOS genomför varje år tusentals rekryterings- och konsultuppdrag till våra kunder, som både är privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Det finns med andra ord stor chans att du hittar ditt nästa drömjobb här hos oss.

Om AstraZeneca:
AstraZeneca är ett av världens ledande läkemedelsföretag. Vi fokuserar på forskning, utveckling, tillverkning och marknadsföring av receptbelagda läkemedel och bioläkemedel inom viktiga hälsovårdsområden. Vi förvandlar goda idéer till effektiva läkemedel för att förbättra patienters hälsa och livskvalitet över hela världen. Vi är dessutom mer än ett av världens ledande läkemedelsföretag, på AstraZeneca är vi stolta över den företagskultur vi har som inspirerar till utveckling och samarbete. Vi strävar efter att vara ledande inom allt vi gör och vårt konkurrenskraftiga och flexibla belöningssystem är inget undantag.Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.qrios.se.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-02-19
  • Lund
  • Heltid
  • Stenungsund
  • Heltid
  • Täby
  • Heltid