Snabbfakta

    • Södertälje
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-02-29

Planeringsingenjör VA – Telge Nät

Publicerad 2024-01-25

Våga välja att växa med en hel stad! Har du erfarenhet av utrednings- eller planeringsarbete inom VA och vill fortsätta att utvecklas? Vill du vara med och utforma framtidens VA-försörjning? Vill du även vara en del i ett kunnigt team som har högt i tak och roligt tillsammans? Då kan det vara just dig vi på Telge Nät söker i rollen som vår nästa planeringsingenjör inom VA. Vågar vi välja varandra? 

Så här säger Susanne Engsoo, rekryterande chef, om rollen:

”Södertälje kommun expanderar i rekordfart! Därför behöver vi på Telge Nät nu förstärka och förnya våra ledningsnät och anläggningar och även öka vår vattenproduktion. Som vår nya planeringsingenjör blir du en av våra experter inom VA. Vårt mål är att ge Södertäljeborna hållbara och effektiva leveranser av våra VA-tjänster, både nu och i framtiden. Vi har många spännande utmaningar framöver och vi hoppas att du vill vara med på resan tillsammans med oss.”

Arbetsuppgifter och ansvar

Som planeringsingenjör VA, kommer du att ansvara för utredningar och planering av yttre VA-anläggningar som till exempel pumpstationer för avlopp och vatten. I arbetet ingår upprättande av beställningsunderlag till projektenheten, där du ofta deltar i projekten som resurs.

Rollen omfattar att tillsammans med övriga i planeringsgruppen utveckla arbetsmetodiken för långsiktig reinvesteringsplanering och ta fram förutsättningarna för VA-utbyggnader i takt med kommunens framtida behov. Som planeringsingenjör ingår att samverka med VA-drift, projekt och övriga produkters planeringsenheter (elnät, stadsnät och fjärrvärme/fjärrkyla).

Att vara planeringsingenjör VA på Telge Nät är ett varierat och utvecklande arbete där du är med och bygger framtidens Södertälje. Du blir en del av enheten VA Planering, Anslutning och Plansamordning, där vi i dag är drygt tio medarbetare. Hos oss är du välkommen och blir snabbt en del av teamet! Vi delar gärna med oss av våra kunskaper och hjälper och stöttar varandra.

Vi är Telge Nät

Varje dag, 365 dagar om året ser Telge Nät till att kunder i och utanför expansiva Södertälje har stabil och hållbar tillgång till el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp. Idag är vi cirka 200 medarbetare som alltid jobbar för att driva och utveckla affären inom våra respektive områden. På Telge Nät blir du snabbt en i gänget och det finns alltid en kollega nära till hands för att lära mer av.

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att lyckas i den här rollen behöver du ha relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller likvärdigt, exempelvis inom vatten- och miljöteknik eller samhällsbyggnad. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet i att utföra utredningar inom VA, arbeta med GIS-system och/eller driftsövervakningssystem.

Som person är du driven, självständig och trygg i din yrkesroll. Eftersom arbetet innebär många kontakter både internt och externt är det viktigt att du är bra på samarbete och kommunikation. Vi tror också att du – liksom vi – har ett gediget intresse för teknik och tycker om att arbeta strukturerat. Du behöver dessutom känna igen dig i våra kärnvärden: öppen, enkel, personlig och modig. Andra förmågor som behövs för den här tjänsten är B-körkort, bra svenska i tal och skrift och goda kunskaper i Office-paketet.

Plus i kanten

Vi söker dig som gärna har kunskap och/eller erfarenhet av en eller flera av följande:

Avloppspumpstationer, tryckstegringsstationer, kapacitetsberäkningar på allmänna ledningsnätet, samhällsbyggnadsprocessen eller anläggningsarbete.

Mångfald, inkludering och trygghet

Vi på Telge arbetar aktivt för mångfald och inkludering och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser. En trygg och säker arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Arbetspsykologiska tester ingår i våra rekryteringsprocesser till chefs- och specialisttjänster och vi genomför återkommande, slumpmässiga drogtester bland alla våra medarbetare.

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Intervjuer fortgår löpande, sök därför så snart som möjligt och allra senast 29 februari 2024.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten? Då är det rekryterade chef Susanne Engsoo du ska kontakta på 08-550 221 18. Fackliga kontaktpersoner är Robert Holm för Vision och Anders Lindgren för SACO. Du når båda på 08-550 220 00

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

Liknande jobb: