Snabbfakta

    • Halland

Ansök senast: 2024-06-30

Miljöingenjör

Publicerad 2024-06-11

HYLTE PAPER AB är en av de mest moderna och miljövänliga pappersproducenterna med en lång och stolt historia. Vi producerar miljöcertifierat papper av världsledande kvalitet med råvaror från lokalt och ansvarsfullt brukade skogar. Bruket är beläget i Hallands inland ca 5 mil öster om Halmstad med en kapacitet på ca 250 000 ton tidningspapper. 

Brinner du för miljön precis lika mycket som vi gör? Vill du växa med oss och bli en del av vårt arbete med att skapa förutsättningar för en hållbar framtid? Trivs du dessutom med att jobba brett – både självständigt och i samarbete med andra? Då kan det vara dig vi söker!

Till vår utvecklingsavdelning söker vi nu en miljöingenjör som främst kommer jobba med miljölagstiftningen, myndighetsrapportering och tillståndsfrågor.

 

Vad erbjuder vi dig? 

I den här rollen får du både jobba självständigt och i samarbete med andra – både internt och externt. Vårt syfte är att bidra med att följa och förbättra vår miljöpåverkan, det innebär att du blir en viktig spelare i vårt strategiska miljöarbete framåt.

Rollen erbjuder en palett av arbetsuppgifter så som miljörelaterade utredningar, förbättringsarbeten, problemlösning och rapportering som är kopplat till vårt miljöarbete.

Du ingår i brukets utvecklingsavdelning som förutom miljöfunktionen omfattar laboratorium och verksamhetsutveckling.

 

Om tjänsten

I rollen som miljöingenjör har du ansvaret att följa och utvärdera ny lagstiftning samt att göra de rapporter som krävs till myndigheter.

Som miljöingenjör kommer du även att arbeta med och ansvara för:

         Projekt och utredningar relaterade till brukets miljöarbete

         framtagning av nya rutiner avseende rapportering och ledningssystem

         tolkning av miljölagstiftning

         myndighetskontakter

         tillståndsprövningar

I det dagliga arbetet samverkar du med både processingenjörer, tekniker och operatörer och du har ett nära samarbete med kollegorna på utvecklingsavdelningen.

I rollen ingår en hel del kommunikation både internt och externt och du är ofta den som frontar och är ansiktet utåt i verksamheten.

Vem är du?

Självklart brinner du för miljöfrågor men du har även intresse för teknik och att arbeta med siffror och statistik. Du har en god förmåga att analysera data och information från olika informationskällor samt arbetar på ett noggrant och systematiskt sätt vid rapportering och insamling av data. När det kommer till utmaningar är du den som gärna ser nya lösningar och tänker i nya banor och är inte den som backar undan om du stöter på en motgång.

Med tanke på variationen och karaktären av arbetsuppgifter kräver rollen att du som person är strukturerad, noggrann och initiativtagande för att driva arbetet framåt på ett självständigt sätt. Din kommunikativa förmåga är viktigt i denna roll där det ställs krav på att kunna kommunicera med samt påverka olika grupper och enskilda individer.    

 

Dina kunskaper och erfarenheter

I den här rollen är kunskap inom miljölagstiftning en central del för att kunna hantera rollen på ett bra sätt. Därutöver vänder vi oss till dig som har högskoleexamen inom miljö, kemi eller annan lämplig inriktning som är relevant för rollen. Därtill har du minst 3 års erfarenhet av likvärdigt miljöarbete, gärna inom industri.

Rollen kräver att du obehindrat hanterar svenska och engelska i tal och i skrift samt att du har en god datorvana. För denna tjänst är B-körkort ett krav.

 

Övrigt

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid.

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Utvecklingschef Elisabet Tullander på telefon 070-274 93 13. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Lovisa Karlsson på tel. 070-234 09 26.

Sista ansökningsdag är den 30 juni men urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu. Tillsättning kan komma att ske under pågående annonsering.

På Hylte Paper värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta. 

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-05-27
  • Uddevalla
Publicerad: 2024-06-17
  • Frövi