Snabbfakta

    • Hyltebruk
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2022-10-09

Miljöansvarig till Stora Enso Hylte bruk

Publicerad 2022-09-16

Brinner du för miljön precis lika mycket som vi gör? Vill du växa med oss och bli en del av vårt arbete med att skapa förutsättningar för en hållbar framtid? Trivs du dessutom med att jobba brett – både självständigt och i samarbete med andra? Då kan det vara dig vi söker.

Till vår utvecklingsavdelning söker vi nu en miljöansvarig som främst kommer jobba med miljölagstiftningen, myndighetsrapportering och tillståndsfrågor. Du kommer arbeta i Divisionen Paper med kontorsplacering Hyltebruk och du rapporterar till utvecklingschefen.

Vad erbjuder vi dig?   
I den här rollen får du både jobba självständigt och i samarbete med andra – både internt och externt. Vårt syfte är att bidra med att följa och förbättra vår miljöpåverkan, det innebär att du blir en viktig spelare i vårt strategiska miljöarbete framåt.

Rollen erbjuder en palett av arbetsuppgifter så som projektdeltagande, förbättringsarbeten, problemlösning rapportering som är kopplat till vårt miljöarbete.

Du ingår i brukets utvecklingsavdelning som förutom miljöfunktionen omfattar laboratorium och processutveckling.

Om tjänsten
I rollen som miljöansvarig har du det övergripande ansvaret att följa och utvärdera ny lagstiftning samt att göra de rapporter som krävs till myndigheter samt till koncernen.

Som miljöansvarig kommer du även att arbeta med och ansvara för:

  • projekt relaterade till brukets miljöarbete
  • framtagning av nya standarder
  • tolkning av miljölagstiftningar
  • myndighetskontakter
  • tillståndsprövningar
I det dagliga arbetet samverkar du med olika intressenter både internt och externt. Du har även ett nära samarbete övriga miljöingenjörer på bruket. 

I rollen ingår en hel del kommunikation både internt och externt och du är ofta den som frontar och är ansiktet utåt i verksamheten.

Vem är du?
Självklart brinner du för miljöfrågor men har även intresse för teknik och att arbeta med siffror och statistik. Du har en god förmåga att analysera data och information från olika 
informationskällor. När det kommer till utmaningar är du den som gärna ser nya lösningar och tänker i nya banor och är inte den som backar undan om du stöter på en motgång.

Med tanke på variationen och karaktären av arbetsuppgifter kräver rollen att du som person är strukturerad, noggrann och organiserad.

Dina kunskaper och erfarenheter
Vi vänder oss till dig som har högskoleexamen inom miljö, kemi eller annan lämplig inriktning som är relevant för rollen. Har du en yrkeskarriär inom området är det meriterande.

Rollen kräver att du obehindrat hanterar svenska och engelska i tal och i skrift samt att du har en god datorvana.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina förmågor inom kommunikation, samarbete och organisering.

Övrigt
Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid.

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Håkan Persson på telefon 073-817 93 83. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Linda Andersson på tel. 073 – 845 41 49.

Sista ansökningsdag är den 9 oktober men urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu. Tillsättning kan komma att ske under pågående annonsering.
 
På Stora Enso Paper värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.  
_________________________________________________________________________________________________________________________

We believe diversity strengthens our competitiveness and contributes to better decision-making. Diverse working teams help us to explore different perspectives and challenge our way of thinking. We work actively to increase diversity in the workplace and welcome applicants from diverse backgrounds. Stora Enso is an equal opportunity employer and follows non-discriminatory practices.
Based on the location and level of the position the normal recruitment process could in addition entail, video interview, aptitude tests, and pre-employment actions such as; background checks, references, health check-up and drug test as part of the final stages. You will be informed to what is applicable to the role during the recruitment process. 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-12
  • Lund