Snabbfakta

  • Jönköping
 • Heltid
 • Konsultuppdrag
 • Omgående eller enligt överenskommelse

Ansök senast: 2024-03-30

Mekanikkonstruktör för framtidens robotar hos Husqvarna Group!

Publicerad 2024-01-30

Längtar du efter att någon gång få konstruera världens bästa produkt? Husqvarna Group är en världsledande aktör med sin Automower, en komplex robotgräsklippare uppbyggd av tekniska lösningar i absoluta framkant. Att vara mekanikkonstruktör hos Husqvarna innebär inte bara att ta fram en god mekanisk funktion. Här får du tillsammans med teamet utmanas i varje detalj, från visuell design, hållfasthet och funktion till bredare klimataspekter och livscykelanalyser, för att säkerställa en förstklassig produkt i varje aspekt. Tillsammans är ett nyckelord på avdelningen Robotics och den familjära trivseln genomsyrar ett klimat där ingenting lämnas åt slumpen.

Om tjänsten

I denna roll kommer du tillsammans med ditt team arbeta med den mekaniska designen för Automowern, med fokus på både visuell och funktionell konstruktion i CAD. Du kommer främst att arbeta i CATIA och designa plastdetaljer för massproduktion. Med fokus på DFA och DFA2 riktar sig arbetet både mot nyutvecklingsprojekt och mot förbättringsåtgärder av befintliga produkter ute på marknaden. Rollen är samarbetstung, dels internt i konstruktörsteamet där alla projekt görs gemensamt, dels mot andra avdelningar som beräkningsteam och testlabb. Varför inte hänga med testlabbet ut på fältet för att testa den nya produkten du precis varit med och designat?

Du erbjuds

Eftersom Husqvarna Group har sitt organisatoriska hjärta i de lokaler du kommer utgå från finns det tung kompetens och flertalet specialistavdelningar runt om dig. Detta öppnar upp för både enkla samarbeten och för möjligheter att ta nästa kliv i karriären framåt.

Vi söker dig som

 • Har erfarenhet från en liknande roll där du blivit van att arbeta med mekanikkonstruktion i projektform tillsammans med andra, mot massproducerade produkter
 • Har goda CAD-kunskaper, meriterande om du tidigare arbetat i CATIA
 • Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska då båda språk förekommer i det dagliga arbetet

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Vi tror att du frodas allra bäst i en samarbetsinriktad miljö, gillar att arbeta kvalitetsmedvetet och har en förmåga att hålla god struktur i ditt arbete. Dessa egenskaper har vi valt ut då vi tror att du som känner igen dig i detta har störst möjlighet att både passa in och trivas väl i ditt framtida team.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Information

Husqvarna Group har över 330 år av innovation i bagaget och identifierar sig själva som världens äldsta start up. Ett stort och världsledande företag sett till omsättning men ett litet och familjärt bolag i väggarna. Allas idéer välkomnas och uppskattas. Det är nära mellan avdelningarna och utvecklingsambitioner flödar i koncernen. Vad gör Husqvarna då i det dagliga arbetet? Jo de levererar skogs-, park- och trädgårdsprodukter för professionella användare. De för samman hög prestanda, användarvänlighet och säkerhet och erbjuder ett brett och växande sortiment med produkter och tillbehör, där allt från motorsågar och kapmaskiner till robotgräsklippare ingår.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-01-16
 • Göteborg
 • Eskilstuna
 • Heltid
 • Stockholm
 • Heltid