Snabbfakta

    • Västerås

Ansök senast: 2024-10-22

Mättekniker

Publicerad 2024-08-23

Vill du kvalitetssäkra att mätdon och precisionsinstrument håller måttet och skapa en säkrare värld? På vår kalibreringsavdelning i Västerås hjälper vi världsledande företag med kalibrering och spårbarhet, både inom mekanik och elektronik.

Om Intertek

Med fler än 40 000 medarbetare världen över är vi är ett av de största företagen i vår bransch. I vårt dagliga arbete hjälper vi företag att möta krav på kvalitet och prestanda. Det gör vi bland annat genom att revidera deras processer, certifiera deras ledningssystem, granska leverantörer, prova, analysera och certifiera produkter, kalibrera mätinstrument och inspektera deras tillverkningsanläggningar, samt arbeta med rådgivning inom regulatoriska frågor.

Varje dag strävar vi efter att hjälpa våra kunder erhålla säkra och socialt ansvarsfulla produkter och tjänster – We bring quality and safety to life!

Rollen som

I rollen som kalibrerare/mättekniker får du arbeta inom ett brett teknikområde, framför allt inom mekanik, med kalibrering av både enkla och avancerade mätdon för att säkerställa tillförlitliga mätresultat och rätt prestanda till våra kunder. Mätdonen vi kalibrerar inom det mekaniska området är allt ifrån skjutmått, momentnycklar, presstänger till tryck och kraft.

Du arbetar både självständigt samt i ett härligt gäng med både juniora och seniora ingenjörer och mättekniker där vi tillsammans samarbetar för att uppnå uppsatta mål. Tjänsten innebär både kundkontakter och emellanåt arbete på plats hos kund, vilket också innebär några resdagar per år.


I ditt dagliga arbete kommer du bland annat

  • Praktiskt utföra kalibreringar och service av olika typer av mätdon.
  • Verifiera överensstämmelse mot standard, kundkrav eller specifikation.
  • Färdigställa certifikat och mätprotokoll i databas.


Vem är du?

  • En händig tekniker, gärna mättekniker eller ingenjör med arbetslivserfarenhet inom något liknande teknikområde, eller i en kvalitetsrelaterad roll (ISO9001, ISO17025).
  • Har ett praktiskt tekniskt intresse och är nyfiken på mekanik och mätteknik.
  • Har god datavana samt förståelse för teknisk dokumentation.

Du är en person som gillar att ha många kontaktytor och kan kommunicera med våra kunder på svenska i tal och skrift.

Varför ska du välja oss?

Du kommer att jobba med breda och varierande uppgifter i ett nära samarbete med våra kunder och uppdragen har en stor spridning med både svenska och internationella företag. Vi är ett trevligt gäng med en prestigelös atmosfär och högt i tak. Vi erbjuder en välorganiserad introduktion, mentorskap och utbildningar för din nya karriär hos oss. Vi är en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmånspaket.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Alexandra Strand Hägglund, alexandra.strand.hagglund@intertek.com. Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post enligt GDPR.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-08-14
  • Stockholm
  • Heltid
  • Gothenburg
Publicerad: 2024-09-02
  • Kista
  • Heltid