Snabbfakta

  • Jönköping
  • Linköping
  • Växjö
  • Kalmar
  • Halmstad
  • Göteborg
  • Malmö
 • Heltid

Kategorier:

Ansök senast: 2024-08-12

Marknadsområdeschef Skanska Bostadsutveckling Riks - Jönköping, Linköping m.fl.

Publicerad 2024-06-18

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. Vårt mål är att nå klimatneutralitet i hela värdekedjan senast 2045 och i våra egenutvecklade projekt redan 2030. Vi drivs av starka värderingar och tro på att nöjda medarbetare på rätt plats leder till nöjda kunder och en framgång på marknaden. Vår ambition är att vara en förebild som samhällsutvecklare och därför behöver vi aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att delta i samhällsdebatten och sträva mot att arbeta nära våra kunder i hållbarhetsfrågor. Vi utvecklar våra städer för att möta morgondagens behov, med hänsyn till både människa och miljö.

Skanska Bostadsutveckling skapar hållbara, trygga och attraktiva hem som vi känner stolthet för. Vi utvecklar bostäder i noga utvalda lägen, på platser som ger en extra dimension åt livskvaliteten. Bostäderna är byggda med omsorg och en yrkesskicklighet som står på en solid grund av långsiktigt fokus på kvalitet och hållbarhet. Skanska Bostadsutveckling är en del av Skanska Sverige AB och utvecklar och bygger bostadsrätter/äganderätter på utvalda orter i landet.

Nu söker vi vår nästa marknadsområdeschef!

I rollen som marknadsområdeschef hos oss leder du marknadsområdets arbete inom affärs- och projektutveckling. Tillsammans med ett team med affärsutvecklare och projektutvecklare ansvarar du för landbanksstrategi och utveckling av bostäder i vårt marknadsområde Syd som omfattar utvalda regionstäder i södra Sverige. Ni arbetar i nära samverkan med andra verksamheter inom Skanska.

Arbetet innebär vidare att:

 • Ansvara för och driva utveckling och förvaltning av landbanksstrategi och landbanksportfölj inom marknadsområdet.
 • Vara ytterst projektansvarig från tidigt skede, t.ex. detaljplanearbete, till färdigt område och att ansvara för att projekten planeras i linje med våra koncept- och plattformsstrategier.
 • Ansvara för kontakten med olika samarbetspartners som kommuner, stadsbyggnadskontor och övriga intressenter för utveckling av verksamhetens projekt.
 • Ta fram och kontinuerligt stämma av enhetens resultat och den långsiktiga portföljen samt att löpande ha det yttersta ansvaret för budget och slutkostnadsprognoser för enheten och projekten.

Du ingår i regionens ledningsgrupp och rapporterar till regionchefen för Bostadsutveckling Riks. Placeringsort kan vara i Jönköping eller Linköping, men kan även vara på annan ort i mellersta eller södra Sverige där Skanska har kontor. Resor i marknadsområdets geografi är ett vanligt inslag i din vardag. Körkort är därför ett krav.

En strategisk ledare med affärsfokus

I rollen som marknadsområdeschef behöver du ha eget driv och vara uthållig samt vara trygg och reflekterande i ditt sätt att agera. Högt fokus på affären och kund tillsammans med affärsmässighet är av stor vikt i denna roll.
Du har tidigare ledarerfarenhet och är en värderingsdriven ledare. Du har också förmågan att se helheten för projekten, regionen men också för hela Skanska.

Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör eller har likvärdig utbildning eller erfarenhet. Du har goda kunskaper inom entreprenadjuridik och ekonomi samt flerårig erfarenhet av affärsutveckling och projektledning/projektutveckling inom bostadsutveckling. Du har kunden i fokus och trivs med att skapa kontakter och nätverk både inom och utanför organisationen. Lokal marknadskännedom och stort regionalt nätverk är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är 12 augusti. Urval sker löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Joakim Åkesson, regionchef tel: 070-221 23 95 fram till och med v 27 och sedan återigen från v 32.

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

I samband med denna rekrytering genomförs en bakgrundskontroll i syfte att värna om Skanskas verksamhet, medarbetare och varumärke samt för att verifiera att de uppgifter du lämnar är korrekta. Bakgrundskontrollen genomförs av Skanskas samarbetspartner 2Secure, som får del av dina kontaktuppgifter och ditt CV. 2secure kommer inhämta ditt medgivande samt ge dig mer information om bakgrundskontrollen som de genomför. För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling i samband med rekrytering och dina rättigheter, läs här.

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-07-05
 • Linköping
 • Heltid
Publicerad: 2024-05-27
 • Uddevalla