Snabbfakta

    • Stockholm
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-12-06

Leveransansvarig IT

Publicerad 2024-10-07

Nu finns det en spännande möjlighet att bli en del av framgångsrika Praktikertjänst. Vi söker efter dig som vill axla rollen som leveransansvarig. Stämmer nedan annons in på dig och dina erfarenheter så ser vi fram emot din ansökan redan idag!

Om tjänsten
För tjänsten som leveransansvarig inom koncerngemensam IT (KGIT) söker vi dig med en förmåga att ansvara för förvalta och kontinuerligt förbättra Praktikertjänst IT-miljö över tid. Du drivs av att leverera med kvalitet, navigera och hantera förändringsbenägna miljöer, samt arbeta självständigt och beslutsamt med stöd av regelverk och processer. Rollen ställer höga krav på ledarskapsegenskaper samt engagera ett team med olika tekniska specialister inom infrastruktur i ett multileverantörslandskap. Du räds inte för att uttrycka dina åsikter och står fast vid dina beslut, även i utmanande situationer. Rollen är en specialist-roll och du rapporterar till Chef för KGIT. Du arbetar med och leder ett team bestående av ett antal koordinatorer samt tekniker från IT-drift med olika kompetenser.

Tjänsten är utrustad med datorer, skärmar och kringutrustning samt nödvändig programvara, där Windows 11 fungerar som operativsystem. För personalhantering används e-post via Microsoft 365 (M365) och datorerna administreras centralt genom Intune med certifikatshantering via SCEPman. Säkerhetslösningarna omfattar säker inloggning och identitetshantering, skydd mot informationsläckage samt avancerat skydd mot skadlig kod. För molnbaserad fillagring används OneDrive för individuella filer, medan Teams fungerar som plattform för både lagring av gemensamma filer och som ett verktyg för samarbete och kommunikation i arbetsgrupper. IT-lösningen stödjer även journalsystem såsom Frenda för tandvård samt regionsspecifika system för hälso- och sjukvård, inklusive Frenda röntgen för tandvård. Integration av medicinsk och dentalteknisk utrustning med datorer säkerställs också.

Nätverksinfrastrukturen är segmenterad för att garantera hög säkerhet och stabilitet. Utskriftslösningar hanteras via en molnbaserad "follow-me-print"-tjänst, och utskriftstjänsterna inkluderar även leverans och underhåll av hårdvara. Support erbjuds både via telefon och e-post, samt på plats vid behov. Ansvar för att IT-miljön uppfyller de lagstadgade kraven för Praktikertjänst som vårdgivare, liksom regionala krav, ligger på leverantören. Samarbete sker under avtal med tre huvudsakliga leverantörer och deras underleverantörer, för att säkerställa att den tekniska miljön lever upp till förväntade standarder och krav.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
- I leverans och förvaltningsansvaret ingår att du ansvarar för, planerar och koordinerar att IT-miljön sätts upp vid nybyggnationer, uppköp och ombyggnad av Praktikertjänst mottagningar tillsammans med leverantörer. Även för att avveckling av IT-miljön sker på ett kvalitativt sätt när mottagningar stänger.
- Du har resultatansvar, vilket inkluderar budgetering, framtag av prognoser och löpande månadsrapportering med avvikelserapportering.
- Du jobbar kontinuerligt med att förbättra Praktikertjänst IT-miljö baserat på återkoppling från slutanvändare vid referensgruppsmöten men även för att säkra lagefterlevnad.
- Du deltar i operativa forum för uppföljning av leverans mot avtal (SLA) samt tekniska forum med IT driftsresurser
- Du driver samverkans forum med Praktikertjänst leverantörer för att säkra bra samarbete mellan alla parter och att uppsatta processer efterlevs
- Du agerar i rollen ”problem manager” för KGIT och deltar i tekniska forum för att undanröja hinder för effektiv leverans.

Vem är du?
För att lyckas i rollen ser vi att du uppfyller följande skallkrav:
- Universitets- eller högskoleutbildning inom data/systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet.
- Minst fem års erfarenhet av tekniskt ledarskap inom leverans, exempelvis roll som TAM eller dylikt. Du har även erfarenhet av förvaltning (system eller teknik), planering, prioritering, uppföljning, sammanställning, budgetera och resultatansvar, efterlevnad.
- Erfarenhet av att bygga och sätta nya processer kopplat till leverans och behov från både kund och funktion (IT).
- Förmåga att självständigt kunna analysera, få framdrift i ett utestående tekniskt problem, föreslå en lösning, ta fram beslutsunderlag samt dokumentera detta.
- Erfarenhet av att styra leveranser från multileverantörslandskap, riskhantering och mitigering av risker i en teknisk leveranssituation.
- Förmåga att kravställa relevant dokumentation från leverantör och att ta fram och dokumentera instruktioner och guidelines både till IT-drift och till support.

Det är även meriterande om du har:
- Erfarenhet av och kunskap om digital arbetsplats, hårdvara, Azure, M365-plattformen, integrationer från dator till annan utrustning, vilket i detta fall innefattat betalterminaler, kvittoskrivare, dental- samt medicinteknisk utrustning
- Erfarenhet i leverans av teknisk utrustning inom ett av områdena medicin- eller dentalteknik.
- Förmåga att kunna felsöka och se vad som avser problem med hårdvara och vad som avser mjukvara som tex journal och röntgensystem
Vidare söker vi efter dig som är professionell och en god Praktikertjänst-ambassadör. För att axla rollen krävs att du är ansvarstagande, har ett driv och framåtanda. Du är självständig men drivs av att leda teamet till uppsatta mål. Med lyhördhet och hög social kompetens kan du hantera alla typer av människor och är strukturerad och noggrann. Praktikertjänst sätter stort värde på personlighet.

Om verksamheten
Praktikertjänst startade för över 60 år sedan och är en av Sveriges största vårdgivare. Vi har 750 mottagningar, från Vittangi i norr till Ystad i söder, som drivs av praktiker som tillsammans äger hela Praktikertjänst. Vi är övertygade om att det skapar engagemang, delaktighet, fokus på kvalitet, kontinuitet samt kompetensutveckling – och är en viktig anledning till att vi varje år hamnar i topp vad gäller både nöjda patienter och medarbetare. Hos oss får du en trygg anställning med fina förmåner och goda möjligheter till både personlig och professionell utveckling. Vi vet att våra medarbetares välbefinnande är grunden till nöjda patienter och i det långa loppet, ett mer välmående samhälle.
Mer information på: http://www.praktikertjanst.se


Rekryteringen görs i samarbete med Poolia och du är varmt välkommen att höra av dig till Jennifer Nilsson om du har några funderingar. Intervjuer sker löpande och tillsättningen kan komma att ske innan sista ansökningsdatumet, så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra mer om dig och dina erfarenheter.

Liknande jobb:

  • Karlskoga
  • Deltid
Publicerad: 2024-10-02
  • Ängelholm
  • Heltid
Publicerad: 2024-10-14
  • Umeå