Snabbfakta

  • Göteborg
  • Malmö
  • Helsingborg

Kategorier:

Ansök senast: 2022-12-21

Landskapsarkitekt

Publicerad 2022-10-23

Landskaps- / planeringsarkitekt för solcellsparker 
Sverige

Vill du vara med och bidra till den gröna omställningen? Då är vi säkra på att du inte vill missa denna möjlighet.

Som landskapsarkitekt / lantmäteriingenjör blir du en nyckelspelare som sätter prägel på vår utveckling. Vi erbjuder möjligheten att vara med att etablera BeGreen på marknaden i Sverige. Med oss på BeGreen får du möjlighet att bli en avgörande del av lösningen att bidra till förnybar energi.

 

Värt att veta 
BeGreen utvecklar, bygger och driver storskaliga solcellsparker. Efter att solcellsparkerna har satts i drift fortsätter vi att vara aktiva i våra solcellsparker. Vi arbetar med löpande drift & underhåll samt generell asset management i samarbete med de investerare som vi avyttrar färdigställda solcellsparker till. 

Fram tills idag har BeGreen byggt 301 MWp och har ytterligare 288 MWp under uppförande i Danmark. Vi har flera projekt under utveckling i Danmark, Sverige och Polen. Vårt mål är givetvis ständig utveckling, inte minst i Sverige där vi är under etablering. BeGreen’s ambition är att utveckla cirka 1 GWp om året.

 

"Vi har en inkluderande och omfamnande känsla i relation till våra medarbetare, vi tillämpar all modern teknik för att skapa en flexibilitet omkring våra arbetsplatser."

Läs mer om vad Thomas Jörgensen har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/begreen

 

Vad kommer du att göra hos oss? 
Som landskapsarkitekt / lantmäteriingenjör kommer du att ansvara för att uppsöka och utvärdera markområden för etablering av våra solcellsparker. Du söker aktivt kontakt med markägare, kommunicerar med länsstyrelser, kommuner, övriga berörda myndigheter, samt fastighetsägare i nära anslutning till planerade solcellsparker. Här gäller det att hitta den bästa lösningen för alla inblandade och påverkade parter.

Du har också ett samordnande ansvar för att samtliga parter får information som berör respektive part och hålls uppdaterade om framskridandet och eventuella förändringar i projekten. Ditt arbetsområde kommer att vara södra halvan av Sverige. Du utgår hemifrån och vårt nya kontor i Göteborg.

 

Vad blir din insats för att vi ska lyckas? 
Du bidrar med din erfarenhet och kunskap för att kommunicera med berörda parter, kopplade till ett specifikt projekt. Det kan vara myndigheter, rådgivare och markägare

 • Göra kartanalyser för att utreda förutsättningar för solcellsparker
 • Delta i avtalsförhandlingar tillsammans med våra jurister
 • Göra riskbedömningar
 • Delaktig i tidsplan och följa projektet till färdigställande

 

Vem tror vi att du är? 
Du bör ha några års arbetslivserfarenhet inom markutveckling och -exploatering, samt kunskap inom lantmäteriområdet och/eller som landskapsarkitekt. Du har tidigare varit delaktig i stora utvecklingsprojekt. Vi ser gärna att du har kunskap om natur- och skyddslagstiftning och markexploateringspåverkan samt planlagstiftning. Du bör även ha god förståelse för tillståndsprocesser och kan navigera genom dessa för att skapa framdrift i projekten.

 • Högskoleutbildad eller har motsvarande erfarenhet, gärna med inriktning mot landskapsarkitekt, lantmäteri eller samhällsplanerare
 • Erfarenhet av ritprogram är en klar fördel
 • Kommersiell förståelse och erfarenhet är ett stort önskemål
 • Svenska, både i tal och skrift är ett krav
 • Goda kunskaper i engelska
 • Körkort - B, då resor är en naturlig del av din roll 

Har du dessutom erfarenhet från energibranschen, ser vi det som ett stort plus. Lägger vi till erfarenhet från solcellsparker, då sitter du på ett trumfkort!

 

Vilken personlighet söker vi 
En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har ett stort driv och känner ett engagemang för klimatfrågor. Precis som alla andra annonser du läser, förväntar vi oss att du är strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad. Du har ett kommersiellt tänk och motiveras av att bygga vidare på ett vinnande koncept.

 

Kontakt och ansökan 
Känner du igen dig i beskrivningen och redo att anta en ny utmaning, där du dessutom gör skillnad för framtiden, då ser vi fram emot din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. För frågor om tjänsten kontakta Josefine Petersson - 0702-501429, Maria Ahlén - 0708-490288 eller Malou Magnusson - 0707-588745. 

 

Vem är din framtida arbetsgivare? 
BeGreen är en del av Bregentved Group. Bregentved har ägts av familjen Moltke sedan 1746. Bregentved fokuserar på den gröna omställningen och klimatvänlig verksamhet och är medlem i den gröna tankesmedjan Concito. Som en del av Bregentveds långsiktiga strategi för hållbarhet är BeGreen grundad på visionen att bygga 100 % subventionsfria kommersiella solcellsparker i Danmark i kombination med fortsatt jordbruk. 

BeGreen var först i Danmark med att bygga solcellsparker utan statliga subventioner, som bidrar till den gröna omställningen i energisektorn, levererar el till konkurrenskraftiga priser och säkerställer en god avkastning till investerarna.

Läs mer på https://begreen.se/

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-24
 • Tranås
 • Heltid
Publicerad: 2022-09-14
 • Göteborg
 • Heltid
 • Umeå
 • Heltid