Snabbfakta

    • Solna
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-11-14

Laboratorieingenjör, visstid

Publicerad 2024-10-14

Har du tidigare erfarenhet av att jobba i ett laboratorium? Är du tekniskt lagd och har goda kunskaper inom elektronik och IT? Då erbjuder vi dig en mycket spännande roll vid enheten för mätteknik i Solna. Var med och bidra till ett strålsäkert samhälle!

Vi söker en tekniskt kunnig laboratorieingenjör till vår enhet för mätteknik inom joniserande strålning.

Enheten Mätteknik på avdelningen Normering och kunskapsutveckling ansvarar för flera laboratorier inom joniserande strålning, där vi bl a utför analyser av radioaktiva ämnen, kalibrering av instrument samt forskning.

Du kommer att arbeta i en komplex laboratoriemiljö med praktiska uppdrag rörande kemi, elektronik och fysik. Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av:

  • hantera och underhålla laboratorieutrustning
  • säkerställa att arbetsmiljön och laboratoriesäkerheten är god och följer gällande föreskrifter
  • jobba med kvalitetsstandard ISO17025
  • underhålla laboratoriets IT utrustning med bl a uppgraderingar av programvara och enklare IT support.

Vi erbjuder dig ett arbete där du samarbetar med dina kollegor för att effektivisera det dagliga laboratoriearbetet. Eftersom rollen är ny får du också möjlighet att vara med att bygga upp och utveckla processerna inom ditt expertområde. Vi ser gärna att du är med och bidrar till enhetens förbättringsarbete. Du planerar och utför dina uppgifter självständigt.

Vi söker dig som har

  • högskoleingenjörsexamen om 180hp eller annan likvärdig utbildning som vi finner lämplig
  • tidigare erfarenhet av laboratoriearbete och dokumenterad laboratorievana
  • hög teknisk kompetens
  • goda kunskaper inom IT
  • kunskaper inom kemi och hantering av kemikalier
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Det är meriterande om du har 

  • programeringskunskaper inom ett, för forskning, relevant språk, t ex Matlab, Python 
  • tidigare erfarenhet av att jobba med kvalitetsstandarden ISO17025.

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du trivs med att arbeta i en laboratoriemiljö där du också tar egna initiativ, är självgående, noggrann och strukturerad. Eftersom du kommer vara navet i laboratoriet med flera olika discipliner är det viktigt med god samarbetsförmåga och kommunikation. 

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig
Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du ett viktigt samhällsuppdrag! Tillsammans arbetar vi för ett strålsäkert samhälle. Här kan du läsa om vad vi erbjuder: Läs mer om våra villkor och förmåner

Anställningsvillkor
Anställningen är en visstidsanställning om 1 år med start enligt överenskommelse. I den här rollen blir du anställd som laboratorieingenjör. Placeringsort är Solna. Resor i tjänsten kan förekomma. 

Vissa av våra arbetsuppgifter är placerade i säkerhetsklass, vilket innebär att en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap.

Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar.

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta Daniel Rosik, enhetschef, 0703-82 57 62, Ann Charlotte Odengran, HR, 0705-88 32 42 eller Annika Kjerrman, HR, 0703-36 82 12. 

Fackliga företrädare är Mattias Häggblom, Saco-S, 08-799 44 85, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 29 oktober 2024.

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. 

Läs mer om vår verksamhet här www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Liknande jobb:

Publicerad: 2024-09-10
  • Stockholm
  • Heltid