Snabbfakta

  • Skutskär
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-10-09

Laboratorieingenjör till Stora Enso Skutskär

Publicerad 2022-09-12

Är du ingenjör och tycker om att vara spindeln-i-nätet? Låter det lockande att få vara med i brukets utvecklingsarbete och bidra till en mer hållbar framtid? Blir du stimulerad av att arbeta i fabriksmiljö och känna pulsen? Tycker du dessutom att experimentellt arbete i labbmiljö är stimulerande och roligt så kan det här vara rätt jobb för dig!
 
Vi söker nu en laboratorieingenjör till vårt massabruk i Skutskär där vi främst producerar fluffmassa som används av våra kunder i till exempel hygienprodukter. Du kommer att bli en del av vår laboratorieavdelning och rapporterar till kvalitetschefen. Tjänsten är en projektanställning till och med december 2023 med goda möjligheter till förlängning.
 
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. 
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Stora Enso är även en av världens största privata skogsägare. Vi är övertygade om att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Hållbarhetsaspekten är djupt förankrad i vår affärsstrategi och våra ansvarsfulla affärsrutiner.
 
Om tjänsten
I den här rollen stöttar du verksamhetens investeringsprojekt med analyser genom att delta i projektmöten och koordinera projektens uppdrag inom laboratoriet.  Du har en viktig roll i att planera resurs- och investeringsbehov från laboratoriet i projekten tillsammans med laboratoriechefen samt kommunicera information inom verksamheten. Du kommer att vara laboratoriets ansikte utåt och tillgodose våra intressen gentemot organisationen.
    
Du kommer att hjälpa projekten med olika typer av utredningar som är kopplat till analyser, såsom: 
 • Upprätta analysmetoder för udda analyser som inte är av rutinkaraktär genom litteratur- och standardsökningar
 • Utföra metodvalidering och upprätta metodbeskrivningar samt träna/utbilda laboranter i samband med att projektuppdrag permanentas till en standardiserad rutinmetod
 • Inköp av ny utrustning, kemikalier, standarder och förbrukningsmaterial till nya analysmetoder
 • Skicka analyser till externa labb eller andra labb inom Stora Enso som inte kan utföras på Skutskärs bruk
 • Sammanställa analysresultat och skicka till projektens beställare
Vad vi erbjuder
Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material. 
 
I den här rollen får du inblick i de projekt som bedrivs på bruket som leder till utveckling och förbättringar, du får möjlighet att både jobba detaljorienterat samt med ”helikopterperspektivet” – därmed en riktigt spännande och varierad vardag!
 
Vem söker vi
Det här jobbet passar dig som älskar att koordinera och samordna! Du trivs med att samarbeta och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor. Du känner dig trygg och bekväm med att ta kommando och kan stå på dig i olika typer av situationer.
 
Som person är du planerande, analytisk och detaljorienterad samtidigt som du har förmåga att se helheten och du är en vän av ordning och struktur.
 
Vi söker dig som kan bidra med glädje, engagemang och ett gott samarbete. Du är högskoleutbildad ingenjör alternativt kemist, som tycker om att arbeta på Labb. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom industri – gärna pappersindustrin, är det mycket meriterande likväl som projektledarerfarenhet och arbete i laboratorier. 
 
Du hanterar svenska obehindrat både i tal och i skrift och behärskar engelska samt har allmänt god datavana. 

Övrig information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kvalitetschef Malin Johansson på tel. 072 – 160 93 17. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Linda Andersson på tel. 073 – 845 41 49.
 
Sista ansökan är den 9 oktober men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem. 
 
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
 
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
 
 
Divisionen Biomaterials tillgodoser de ökande kraven på biobaserade lösningar som kan ersätta fossilbaserade och farliga material. Stora Enso använder alla delar av biomassan, exempelvis lignin, för att utveckla nya lösningar. Våra satsningar för att ersätta fossilbaserade material omfattar bland annat innovationer som kol för energilagring, biobaserade bindemedel och biobaserad kolfiber. Vårt massaerbjudande inkluderar en mängd olika massakvaliteter för att tillgodose behoven hos tillverkare av pappers-, kartong-, tissue- och hygienprodukter, samt material från processernas sidoströmmar, som tallolja och terpentin från biomassa.
 
We believe diversity strengthens our competitiveness and contributes to better decision-making. Diverse working teams help us to explore different perspectives and challenge our way of thinking. We work actively to increase diversity in the workplace and welcome applicants from diverse backgrounds. Stora Enso is an equal opportunity employer and follows non-discriminatory practices.

Based on the location and level of the position the normal recruitment process could in addition entail, video interview, aptitude tests, and pre-employment actions such as; background checks, references, health check-up and drug test as part of the final stages. You will be informed to what is applicable to the role during the recruitment process. 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-06
 • Eskilstuna
 • Hyltebruk
 • Heltid