Snabbfakta

    • Göteborg
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2024-03-03

Laboratorieingenjör, sommarvikariat

Publicerad 2024-02-13

Arbetsbeskrivning

På dricksvattenlaboratoriet, Lackarebäcks vattenverk, arbetar vi med övervakning och säkra vattenkvalitén vilket innebär provtagning och analys på vatten genom hela kedjan från råvattnet genom beredningsprocesserna på vattenverken och slutligen framme hos brukarna.

Arbetet bedrivs med bland annat våtkemiska analyser, fotometri, kromatografi, masspektrometri, flödescytometri, fluorescensmikroskopiering samt mikrobiologiska odlingsmetoder. Laboratoriets kvalitetssystem baseras på ISO 17025 och är ackrediterat av SWEDAC.

Som sommarvikarie på dricksvattenlaboratoriet deltar du i den dagliga analysverksamheten. Arbetsuppgifterna inkluderar våtkemiskt eller mikrobiologiskt analysarbete, substratberedning samt provtagning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som läst minst två år på en universitets- eller högskoleutbildning inom kemi, mikrobiologi, bioteknik eller liknande. Då arbetsuppgifterna omfattar provtagning i vattendrag krävs det att du är simkunnig.

Vi förutsätter att du har god laboratorievana och det är meriterande om du har laboratorieerfarenhet av vattenanalyser och erfarenhet av vattenprovtagning.

Tjänsten är säkerhetsklassad nivå 2 och förutsätter godkänd registerkontroll från Säpo och svenskt medborgarskap. Du behöver ha goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har B-körkort.

Vi ser att du har en god samarbetsförmåga då det i ditt arbete krävs ett nära samarbete med dina kollegor för att hålla god kvalité på det resultat som rapporteras ut till våra kunder. Vidare ser vi att du har en god analytisk förmåga som visar sig genom din förmåga att dra relevanta slutsatser från analysresultat och förståelse för de olika analytiska instrument som används på laboratoriet. Det arbete som vår enhet utför har stor inverkan på göteborgarnas vardag och vi tar ett stort ansvar för denna uppgift. Vi ser därför att du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens bästa i fokus och att du har förmågan att se din del i helheten.

Övrig information

Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Referensnummer C176585

Om Kretslopp och vatten

Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med vatten, avlopp och avfall bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle som möjliggör för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är ”Vi gör det lätt att leva hållbart” och vårt jobb är viktigt på riktigt.

Göteborg växer som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till staden genom att bygga och underhålla staden under marken. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Vi arbetar även med att se till att det avfall som göteborgarna genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi arbetar långsiktigt med göteborgarens medvetenhet och beteende kring kretslopp och användningen av dricksvatten.

Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag – både när vi planerar och utför arbetet.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna www.goteborg.se/kretsloppochvatten eller följ oss på Facebook eller Linkedin.

Liknande jobb: