Snabbfakta

  • Gothenburg

Ansök senast: 2023-04-09

Kommunikationsingenjör - Göteborg eller Trollhättan

Publicerad 2023-02-08

Om tjänsten


Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vi söker nu förstärkning till vår teknikavdelning i södra Sverige och rekryterar därför en Kommunikationsingenjörer.  Arbetet utförs i våra kunders anläggningar runt om i södra Sverige, tillexempel i högspänningsställverk, vilket gör att stationeringsorten för denna tjänsten är i antingen Trollhättan eller Göteborg. Vi erbjuder dig ett fritt och ansvarsfullt arbete. För rätt person finns här goda möjligheter till fortsatt personlig och teknisk utveckling.

Tjänsten finns inom en av våra teknikavdelningar vars huvudsakliga uppgift är att erbjuda kvalificerade tjänster i elkraftsbranschen. Teknikavdelningarna sysselsätter idag ca 170 ingenjörer med specialistkompetens inom kommunikation, kontrollutrustning, optofiber m.m. I vår södra teknikavdelning finns 25 medarbetare. Gruppen präglas av ett stort tekniskt intresse och ansvarstagande. Säkerheten är alltid i fokus då vi arbetar i potentiellt farliga miljöer samt på höga höjder genom mast och stolp-klättring.

Din roll som Kommunikationsingenjör

 • Medverka vid förebyggande underhåll av kommunikationsutrustning
 • Medverka vid felavhjälpning av kommunikationsutrustning
 • Medverka vid projekt av om- och nybyggnation av kommunikationslösningar och säkerställa genomförandet av nya, löpande kommunikationsprojekt från "ax till limpa"
 • Vara med och ta fram design, inköp av material, implementation, installation och driftsättning
 • Hantera leverantörs- och entreprenörskontakter.

Resor ingår som en naturlig del av arbetet, mestadels över dagen men resor med övernattning förekommer. Arbetet utförs till ca 75% i fält, i kundernas anläggningar.


Din bakgrund


Vårt arbetssätt präglas av frihet under ansvar och som person drivs du därför av att ta dig an utmaningar, lösa problem och nå uppsatta mål. Eftersom du kommer ha kontakt med både interna och externa kontakter söker vi dig som är serviceorienterad och tycker om att arbeta både på egen hand och i nära samarbete med kollegor.

Utöver dina personliga egenskaper ser vi gärna att du har:

 • En utbildning inom telekommunikation eller elkraft, alternativt motsvarande praktisk erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Några års erfarenhet av arbete inom telekommunikation eller elkraft alternativt har specialistkompetens.
 • Erfarenhet av att tidigare leda projekt eller arbete, gärna som projektledare. Alternativt har arbetat som koordinator inom branschen.
 • Erfarenhet av tekniker såsom SDH/PDH, optofiber, radio, IEC61850, IP-nätverk samt även erfarenhet inom fjärrkontroll- och kontrollutrustning, gärna med fjärrkontroller (RTU:er), är meriterande.
 • Branscherfarenhet är meriterande.

Du har lätt för att uttrycka dig på både svenska och engelska i skrift och tal. Körkort B är ett krav. Eftersom höjdarbete via mast- och stolpklättring förekommer är det viktigt att du inte är höjdrädd.  


Mer information


Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Anders Isaksson, anders.isaksson@vattenfall.com, 072-21254 11. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71. Inga ansökningar tas emot via mejl.  

Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort
Du kommer bli stationerad i antingen Göteborg eller Trollhättan, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 10 april 2023! Vi tillämpar löpande urval, därför kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdag.  


Om oss


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices


Liknande jobb:

 • Stockholm
 • Heltid
 • Östhammar
 • Heltid
 • Älvkarleby
 • Heltid