Snabbfakta

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö
  • Kalmar
 • Heltid

Kategorier:

 • Bygg och anläggning
 • Övrigt
 • Försäljning

Ansök senast: 2022-08-22

Kategoriansvarig inköpare golv – Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar

Publicerad 2022-07-01

Vår specialiserade inköpsorganisation är ett effektivt stöd för Skanskas affärsverksamhet och dess kunder. Genom samordnade inköp minskar vi kostnaderna samtidigt som vi vässar vår specialistkompetens och verkar för att möta Skanskas krav inom säkerhet, miljö och etik.

Vill du vara med och påverka inköpen i våra projekt ?

Vi söker nu en strategisk inköpare av golv som vill vara med och stärka Skanskas möjligheter att göra strategiska och effektiva inköp av golv och relaterade tjänster. Rollen innebär att leda upphandlingar och se till att projekten har rätt leverantörer och underentreprenörer som bidrar till innovation och kostnadseffektiva lösningar med rätt kvalitet. Du kommer ansvara för uppföljning och styrning av ramavtalsleverantörerna.

Utöver detta ingår det också att utveckla nuvarande och nya leverantörer och underentreprenörer så att vi kan ligga i framkant tillsammans. Du arbetar även strukturerat med att bidra till att ständigt förbättra
processer och arbetsmetoder. Skanskas mål med att nå klimatneutralitet 2045 är också en viktig del av din vardag.

Andra spännande uppgifter är att samverka med de nordiska kollegorna inom kategorin samt att leda tvärfunktionella team.

I gruppen har vi idag 16 inköpare inom olika kategorier såsom bl.a. kök, vitvaror, undertak, skrivmaterial samt andra indirekta inköpskategorier. Vår inköpsorganisation verkar i Sverige, Norge och Finland.

Har du ett genuint intresse för hållbara och snygga golv ?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Vidare har du minst fem års erfarenhet av att arbeta med strategiskt inköp alt. försäljning, förhandling och avtalsskrivning. Meriterande är också erfarenhet inom golv och golvläggarbranschen.

Du har ett stort intresse för affärer samt sätter upp tydliga mål och lägger stor energi på att uppnå önskade resultat. Det är en förutsättning att du har ett eget driv att ta dig an nya uppgifter och utvecklas i ditt arbete tillsammans med dina kollegor.

Då arbetet innebär många kontaktytor både inom och utom Skanska är det viktigt att du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Som person kännetecknas du av din sociala och kommunikativa förmåga samt ett starkt ansvarstagande, initiativrikedom och goda ledaregenskaper. Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska och eftersom det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Tjänsten är på heltid och placeringsorten är flexibel då vi har kontor över hela Sverige.

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Hör av dig till oss redan idag men senast 22 augusti. Vi genomför löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Portföljchef, Robert Ruther på tel. 010-448 70 25 alt via epost: robert.ruther@skanska.se

Välkommen med din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

Liknande jobb

Publicerad: 2022-07-06
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2022-07-29
 • Luleå
 • Heltid
Publicerad: 2022-07-28
 • Uppsala
 • Heltid